cookie-og-privatlivspolitik
Alle planlagte, ikke-akutte operationer på Nykøbing F. Sygehus risikerer at blive aflyst og udskudt med virkning fra og med 10. august.
Alle planlagte, ikke-akutte operationer på Nykøbing F. Sygehus risikerer at blive aflyst og udskudt med virkning fra og med 10. august.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Strejke kan stoppe operationer

Sygeplejerskestrejken er tæt på at brede sig til Nykøbing Sygehus. Det vil betyde aflysning af operationer.
30. juli 2021 kl. 12:20 Af Jakob Poulsen

NYKØBING Den igangværende strejke blandt landets sygeplejersker kan inden længe også få betydning for patienter, som skal opereres på Nykøbing F. Sygehus.

Det er Dansk Sygeplejeråds hovedbestyrelse, der beslutter, hvilke arbejdspladser der skal udtages til strejke. Konflikten optrappes langsomt ved, at man udtager flere og flere sygeplejersker rundt om i landet til at strejke i et forsøg på at tvinge arbejdsgiverne til forhandlingsbordet og indgåelse af en overenskomst, som sygeplejerskerne kan acceptere.

Hvis ikke der findes en løsning på konflikten inden da, så bliver Nykøbing F. Sygehus også omfattet af strejken med virkning fra og med tirsdag 10. august. Her er sygeplejerskerne på anæstesiafdelingen udtaget til at strejke.


Nødberedskab opretholdes

Det vil ifølge Rasmus Olsen, der er faglig konsulent hos Dansk Sygeplejeråd, Kreds Sjælland, betyde, at man i princippet lukker afsnittet. Dog er der indgået en aftale omkring nødberedskab med et begrænset antal sygeplejersker, som hjælper til ved uopsættelige og akutte operationer.

Men de øvrige planlagte operationer aflyses og udskydes til et senere tidspunkt.

Annonce

Anæstesi-sygeplejersker er sygeplejersker, som er specialuddannede i at bedøve, smertebehandle og overvåge patienter under operation, og derfor er det selvsagt svært at gennemføre operationer uden dem.

Ifølge Rasmus Olsen drejer det sig på Nykøbing F. Sygehus om cirka 20 sygeplejersker, som skal strejke.

- Men det er vigtigt at understrege, at der er et nødberedskab til akutte operationer, så vi udsætter ikke folks liv og førlighed for fare på grund af strejken, siger han.

Nødberedskabsvagterne fordeles nogenlunde ligeligt mellem afdelingens sygeplejersker.


Operationer udskydes

Fra sygehusledelsens side er man helt opmærksom på den truende strejkesituation.

Annonce

- Vi er i gang med at forberede os, hvis strejken bliver en realitet. Akutte og sub-akutte patienter vil blive behandlet som hidtil, men de øvrige operationer vil blive udskudt. Vi er ved at kigge på omfanget af det nu, og hvis det bliver en realitet, vil vi kontakte patienterne med få dages varsel.

- Vi vil ikke gå ud at aflyse en masse operationer lang tid i forvejen, hvis der nu bliver fundet en løsning på konflikten. Hvis det bliver en længerevarende strejke, vil der komme en pukkel med udskudte operationer, som vi sidenhen skal forsøge at nedbringe igen, forklarer sygehusets lægefaglige vicedirektør, Peter Fabricius.

Han håber dog, at der findes en løsning på konflikten inden da.

Strejken begyndte 19. juni og er gradvist blevet udvidet ad flere omgange.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE