cookie-og-privatlivspolitik
Tigeren Luna er blevet aflivet.
Foto: Peter Larsen, arkivfoto

Guldborgsund

Tigeren Luna blev aflivet i går

OPDATERET 12.05: 17-årig tiger fra lokal zoo havde fået gigt.
15. juli 2020 kl. 10:53 Af Anne Katrine Petersen og Jakob Poulsen

Annonce

- Det var blevet tid. Sådan siger tilsynsførende dyrlæge Jesper Bloch fra Nykøbing F. Dyrehospital om huntigeren Lunas tilstand.

Tigeren har i en årrække boet i Guldborgsund Zoo i Nykøbing. I løbet af de sidste tre uger havde hendes adfærd ændret sig, og hun var begyndt at knække sammen i ryggen.

- Jeg har været i tæt kontakt med Lunas dyrepasser, der fortalte, at hun var begyndt at trække sig og virke mere sur. Sammen med dyrlæger fra Københavns Universitet blev vi enige om beslutningen, siger Jesper Bloch, der i går, tirsdag, efter lukketid bedøvede Luna med en pil og aflivede hende.

- Det er sørgeligt. Hun var en god kat, men det skal også være fornuftigt.

John Steno, der er daglig leder af Guldborgsund Zoo, siger om den afdøde tiger:

- Jeg vil huske Luna for hendes modsætninger. Det, at hun uden tvivl var et vildt dyr, når hun stod på bagbenene og brølede og samtidig havde den der legende adfærd, mange vil genkende fra deres egne katte.

- Vi har lagt Luna på frost og nu starter en proces, hvor vi vil undersøge, om andre zoologiske haver er interesserede i at få hende udstoppet og bruge hende til formidling.

- Det var ikke den bedste timing i forhold til, at det nu er højsæson. Men vi skal ikke holde en syg tiger i live på medicin for publikums skyld.

Oprindeligt var der to tigre i zoo, men den anden, Lunas bror Nico, blev skudt og aflivet i december 2004, da det lykkedes den at kravle over et hegn. Nico blev sidenhen udstoppet og vendte bagefter tilbage til zoo.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce