cookie-og-privatlivspolitik
Louise Friis Pedersen, Anne-Mette Friis-Lise og Jeanette Friis lagde turen forbi årets chokoladefestival. 
- Det gør vi også gerne igen næste år, var gruppen enige om.

19

Billeder

Louise Friis Pedersen, Anne-Mette Friis-Lise og Jeanette Friis lagde turen forbi årets chokoladefestival. - Det gør vi også gerne igen næste år, var gruppen enige om.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Trængsel ved chokoladefestival

BILLEDSERIE og VIDEO En fuldstændig udsolgt chokoladefestival bød på lækkerier, tips og tricks.
14. marts 2019 kl. 13:40 Af Andreas Johansen

Annonce

NYKØBING Der var på forhånd meldt alt udsolgt, da Marius Mortensens Eftf. i går onsdag holdt chokoladefestival på Nykøbing F. Teater. 250 gæster havde løst billet til, hvad nogle måske ville betegne som et lille stykke af himmeriget selv. Og teatret, der lagde hus til arrangementet, vrimlede med besøgende, der ville smage chokolade fra kendte mærker som Summerbird og mindre kendte snacks fra lokale erhvervsdrivende.

Årets største trækplaster må siges at være Andrea Søllested, der i 2017 vandt Den Store Bagedyst på DR1, og som sidenhen har kastet sig ud i at fremstille chokolade. Hun viste ivrigt frem af sine kundskaber, mens folk flokkedes om hendes stand for at lure, hvordan chokolade allerbedst tempereres, og for selvfølgelig også at smage det færdige resultat, som både bestod af chokolade og kager, der i øvrigt smagte skønt, tør jeg godt afsløre.

Udover chokolade bød turen rundt på teatret på lakrids, hjemmelavet is i spændende smagsvarianter og ikke mindst massevis af spændte gæster, der fór salen rundt for at smage, hvad de 14 stadeholdere havde at byde på.


Kommer igen

Blandt gæsterne var en familieudflugt, der bestod af Louise Friis Pedersen, Anne-Mette Friis-Lise og Jeanette Friis. De havde været hurtigt ude og købte billet til festivallen allerede i februar - til alt held for dem, for der var udsolgt siden starten af marts.

- Der er ikke noget af os, der bager eller laver chokolade sådan rigtig ofte, men vi er her vel for at hente inspiration, sagde Jeanette Friis.

- Ja, og for at spise noget chokolade, tilføjede Anne-Mette Friis-Lise med et grin.

Og som sagt så gjort. De tre tog turen videre ud i sukkerorgiet, og senere, da de var nået til isen, var der delte meninger:

- Jeg er ikke så vild med kaffe, så den er ikke lige mig, fortalte Jeanette Friis.

Til gengæld hittede de andre smagsvarianter med te og bær hos resten af familien, så der var noget for enhver smag. Og de var enige om, at de også skulle med næste år.


Stor succes

Jes Jonigk, ejer af Marius Mortensens Eftf. i Nykøbing, var imponeret over, hvor godt det var gået med at tiltrække gæster. Det gik faktisk så godt, at de næsten ikke kunne følge med.

- Planen var faktisk oprindeligt at lukke ved 200 deltagere, men før vi fik set os om, var der 250, som havde købt billet, så det må jo siges at være en stor succes, fortæller Jes Jonigk.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce