cookie-og-privatlivspolitik
De nye 2 minus 1-striber på Bøtø Ringvej blev etableret i foråret, men de er ifølge flere af områdets grundejerforeninger ingen succes.

2

Billeder

De nye 2 minus 1-striber på Bøtø Ringvej blev etableret i foråret, men de er ifølge flere af områdets grundejerforeninger ingen succes.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Utilfredshed med 2 minus 1-vej

Grundejerforeninger kritiserer nyetableret trafiksikkerhed.
11. september 2021 kl. 06:10 Af Birgitte Grønning

Millioner til en cykelsti på Bøtø Ringvej ved Bøtø har i flere omgange været med på Guldborgsund Kommunes budget og er forsvundet igen.

I foråret blev der i stedet etableret en 2 minus 1-vej. Men det er ikke en holdbar løsning, mener flere af områdets grundejerforeninger nu.

- Det er en ommer, fastslår Gert Gulløv fra Pedersdal Grundejerforenings bestyrelse, som netop har haft generalforsamling og besluttet at bringe kritikken af den nyetablerede trafiksikkerhedsløsning videre til kommunen.

- Det er drønhamrende farligt at køre på Bøtø Ringvej med 60 kilometer i timen og en meget stor og voksende trafikmængde. 2 minus 1-vej duer slet ikke på den strækning, og indenfor 14 dage sender vi et opråb til kommunen om vejen, varsler Gert Gulløv.

I Bøtø Grundejerforening stiller man sig også kritisk overfor 2 minus 1-løsningen, men Steen Asgreen er dog knapt så pessimistisk.

Annonce

- Der er mange, der ikke forstår, hvordan de skal køre på vejen, og der mangler skilte, der forklarer teknikken. Dem har vi efterlyst i kommunen, som har kvitteret positivt og lovet flere skilte. Med mere læring kan det måske komme til at virke. Det er den nemme løsning, der er valgt, og den må nu have en chance, så vi kan se, om det kommer til at virke. Men en cykelsti giver stadig god mening på en strækning, der er blevet stærkt trafikeret blandt andet af 60.000 årlige gæster til Bøtøskoven, mener Steen Asgreen.

Også i Marielyst Grundejerforening konstaterede man på sin generalforsamling, at 2 minus 1-vejen ikke er "helt den løsning, Marielyst Grundejerforening havde håbet på".

På en 2 minus 1-vej er der kun ét spor for bilisterne, selv om der er trafik i begge retninger.

Ifølge FDMs blad "Motor" er det ikke kun bilisterne på Bøtø, der ikke er dus med 2 minus 1-vejen. En tælling i foråret på tre af denne type veje viser, at 6 ud af 10 bilister ikke gør det, som er hensigten med vejtypen: at køre midt på vejen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE