cookie-og-privatlivspolitik

12

Billeder


Foto: Anders Knudsen

Havne på Sydhavsøerne

Erhvervshavn og fritidshavn på Fejø

Havne på Sydhavsøerne - Fejø - Smålandsfarvandet
11. september 2021 kl. 07:00 Af Peter Foersom

Natten til 19. juli var der 40 gæstesejlere i Dybvig Havn.

Det er sommer og sol, og blæsten går frisk over Smålandsfarvandet. Dybvig ligger på vejen, og sejlerne må ligge i lag, når de 60 pladser i havnen ikke er nok. Eller, som det hedder på havnens hjemmeside: - Gæstesejlere ligger langskibs uden på hinanden.

Fejø har to havne. Den anden er Vester Havn, som er en erhvervshavn i miniudgave. Den er først og fremmest øens livline, et kvarter fra Kragenæs med færgen. Men der er også laksebådene, som bringer foder til havbrugene, og fire fastliggere. Og der er lukket for gæster.

Vester er fra 1920, og Dybvig er ældst. Den hed "Dyvet", da den begyndte som udskibningshavn 100 år før. Den store, røde bygning er det gamle havnepakhus med en fortid som svinestald og kornlager. Det foreningsejede bådeværft er populært som reparations-værft, og så er der planer for udvidelse af havnen med større bassiner og plads til autocampere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE