cookie-og-privatlivspolitik

Indland

DR afslører to dramasatsninger og ny serie om Grønland

DR markerer i miniserie i 2021, at det er 300 år siden, at Hans Egede gik i land på Håbets Ø i Grønland.
23. november 2020 kl. 14:26 Af Ritzau

Annonce

En miniserie om Danmarks og Grønlands fælles historie. Ny sæson af dramaserien "Borgen" og historier om Carmen Curlers og Leonora Christine.

Det var blandt de store nyheder, da DR mandag eftermiddag præsenterede de kommende satsninger på drama- og kulturområdet.

Allerede i efteråret 2021 vil seerne i fire afsnit kunne tænde for fjernsynet og se historiefortællingen om Danmarks og Grønlands fælles historie.

I 2021 er det nemlig 300 år siden, at den dansk-norske præst Hans Egede gik i land på Håbets Ø i Grønland.

- Vi har 300 års fælles historie med Grønland, og vi synes, det er både en spektakulær og omdiskuteret historie, som vi alle kan blive klogere af at dykke ned i, siger DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, om serien.

I serien, der ventes at få premiere til efteråret, vil blandt andre Nukaka Coster-Waldau og Lars Mikkelsen medvirke.

DR har tidligere oplyst, der arbejdes på en ny sæson af dramaserien "Borgen". Det arbejde vil fortsætte i 2021, oplyser dramachef Christian Rank, på dagens pressemøde.

Derudover vil DR i det nye år arbejde på en historisk dramaserie om Leonora Christine, der får premiere i starten af 2023 samt en ny serie i flere sæsoner om Carmen Curlers.

Carmens Curlers er ifølge DR historien om et dansk erhvervseventyr inspireret af den virkelige historie. Den udspiller sig i den vestsjællandske provinsby Kalundborg i årene 1963-1969.

Det bliver til en dramaserie i flere sæsoner, hvoraf den første får premiere i 2022.

Fælles for DR's kommende satsninger er, at det skal resultere i indhold, der gør seerne og lytterne klogere, fortæller generaldirektøren.

- For os er det vigtigt, at vores ambition om at understøtte demokrati, kultur og fællesskaber bliver omsat til virkelighed, siger Maria Rørbye Rønn.

- Derfor er jeg glad for de satsninger, vi kunne præsentere i dag, fordi det handler om, at vi fortæller historier, der handler om Danmark og os, der bor i Danmark, om de problemstillinger, der optager os, og at vi formår at lave relevante og vedkommende historier om det, tilføjer hun.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

Annonce