cookie-og-privatlivspolitik

Indland

Flygtninge på midlertidigt ophold får nej til skilsmisse

Politikere er åbne for at ændre regel, så flygtninge med særlig midlertidig opholdstilladelse kan blive skilt.
24. april 2019 kl. 20:00 Af /ritzau/

Annonce

Er man flygtning og har fået den særlige midlertidige opholdstilladelse efter paragraf 7, stk. 3 i udlændingeloven, kan man som udgangspunkt ikke blive skilt i Danmark.

Det viser flere sager, hvor Statsforvaltningen har givet afslag på at behandle anmodninger om skilsmisser, skriver Politiken.

For at kunne få behandlet sin skilsmissesag her i landet kræves nemlig, at man har bopæl eller domicil her. Og det har ægtepar, hvis opholdstilladelse er meddelt efter paragraf 7, stk. 3 i udlændingeloven, efter Statsforvaltningens opfattelse ikke.

Socialdemokratiet vil nu ændre den regel, og en minister og DF er åbne for det samme.

Den socialdemokratiske udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, frygter, at det kan gå ud over syriske kvinder, der kan være blevet gift som barnebrude i deres hjemland eller er udsat for vold.

- Det skal selvfølgelig være sådan, at kvinder, der kommer til Danmark og ønsker at blive skilt fra deres mand, kan blive det, siger han til Politiken.

DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen, bakker ham op.

- Min umiddelbare reaktion er, at selvfølgelig skal der være mulighed for at blive skilt, men - og det er et vigtigt "men" - vi skal bare tage højde for, at vi så ikke åbner for, at der eksempelvis er nogle, der får bedre mulighed for at blive her, siger DF'eren til avisen.

Hverken udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) eller børne- og socialminister Mai Mercado (K) ønsker at lade sig interviewe om sagen over for Politiken.

Men i en skriftlig kommentar fra Mercado lyder det, at hun har sat en undersøgelse af problemstillingen i gang.

- Jeg vil gerne understrege, at det er min klare holdning, at det selvfølgelig skal være sådan, at en flygtning kan blive skilt, så man ikke bliver tvunget til at leve sammen med en voldelig ægtefælle, skriver hun til Politiken.

Hvor mange afslag der har været, kan Statsforvaltningen, der i dag har skiftet navn til Familieretshuset, ikke oplyse.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

Annonce