cookie-og-privatlivspolitik
Der var stor eufori hos cateringslandsholdet, da det onsdag stod klart, at OL-guldet var deres.
Der var stor eufori hos cateringslandsholdet, da det onsdag stod klart, at OL-guldet var deres.
Foto: Jesper Rais/Dansk Gastronomisk Union/Free

Indland

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Efter masser af træning har cateringlandsholdet sikret sig guld ved OL for kokkelandshold.




19. februar 2020 kl. 14:47 Af Ritzau

Annonce

Det danske cateringlandshold vinder onsdag guld ved OL for kokkelandshold i Stuttgart i Tyskland, hvor landsholdet har præsteret at servere den bedste buffet for 120 personer.

Det er første gang nogensinde, at et dansk landshold vinder guld ved OL for kokkelandshold.

Det oplyser Morten Andersen, administrerende direktør for organisationen Dansk Gastronomisk Union. Dansk Gastronomisk Union består af tre kokkelandshold og et tjenerlandshold.

Morten Andersen har kort efter nyheden svært ved at sætte ord på præstationen. Men han betegner det som "sindssygt stort", at de seks kokke for cateringlandsholdet hiver OL-guldet hjem.

- Det er masser af træning. Den helt rigtige dedikation og indstilling. Det er teamwork. Det er ikke en enkelt person, der præsterer. Det er et helt team.

- Det er i høj grad den indstilling og den måde, de arbejder sammen på, der gør, at de vinder. Konkurrencen er så hård i toppen, at det er bittesmå detaljer, der gør forskellen. De er bare verdens bedste team, siger Morten Andersen.

Cateringlandsholdet, som består af kokke fra en række af landets største kantiner, er med resultatet inde i en god stime. Således vandt holdet bronze ved VM for kokkelandshold i 2018.

Konkurrencen for catering foregår ved, at de 120 personer hver især får en bakke med en tallerken på som i en kantine.

Dernæst går de til buffeten, hvor de kan vælge mellem en række forskellige retter og spørge kokkene ind til de enkelte serveringer.

Selve kokkelandsholdet ender uden for top-3 ved OL. I denne konkurrence foreligger det endelige resultat tidligt onsdag eftermiddag ikke endnu. Derfor kendes holdets præcise placering ikke.

Mens der på forhånd var store forventninger til cateringlandsholdet, var der ikke forhåbninger om et stort resultat fra kokkelandsholdet.

- Vi kommer til at have store forventninger til VM i 2022 i Luxembourg. Men det er et helt nyt hold, som er startet op. De har kun trænet sammen i otte måneder og måske et par tusinde timer, siger Morten Andersen.

Et par tusinde timer kan umiddelbart lyde af meget tid til at udvikle og lave retter. Men Morten Andersen peger på, at eksempelvis nordmændene har haft deres hold sammen i tre år og har trænet i 20.000 timer.






KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

Annonce