cookie-og-privatlivspolitik
(Arkivfoto).
(Arkivfoto).
Foto: Steffen Trumpf/Ritzau Scanpix

Indland

Populære feriedestinationer går fra gul til grøn i rejsevejledning

Amalfikysten i Syditalien samt De Kanariske Øer ændrer status fra gul til grøn i opdateret rejsevejledning
17. september 2021 kl. 16:00 Af Ritzau

Fra lørdag klokken 16.00 er De Kanariske Øer grøn i Udenrigsministeriets rejsevejledning. Det gælder også den syditalienske region Campania.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Er et land grøn i vejledningen, betyder det, at danske rejsende - uanset vaccinationsstatus - kan rejse på ferie uden at skulle testes ved hjemkomsten til Danmark.

Derudover ændrer Rumænien status fra grøn til gul. Det betyder, at man fint kan rejse dertil, men at man skal være ekstra forsigtig og tage en test, når man kommer hjem til Danmark, hvis man ikke er færdigvaccineret eller tidligere smittet.

Regionen Campania, hvor Napoli og Amalfikysten ligger, ændrer status til grøn. Italien er som helhed gul i Udenrigsministeriets rejsevejledning. Dog er en rækker regioner grønne.

Annonce

Ifølge Udenrigsministeriets opdatering af rejsevejledninger åbnes der desuden for indrejse til Danmark fra Uruguay.

Udenrigsministeriet skriver i pressemeddelelsen, at rejsevejledninger for tredjelande opdateres på baggrund af EU's positivliste over lande uden for EU- og Schengen-området, som det kan overvejes at åbne for, fordi de lever op til fastsatte COVID-19 kriterier for indrejse til EU.

Uruguay vil dog fremstå som skraveret orange på Udenrigsministeriets verdenskort på grund af betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

Annonce

ANNONCE