cookie-og-privatlivspolitik

Indland

Regeringen afviser at suspendere behandlingsgarantien

Lægeforeningen og to støttepartier vil sløjfe behandlingsgarantien midlertidigt, men det vil regeringen ikke.
23. november 2021 kl. 18:11 Af Ritzau

Regeringen vil ikke suspendere udrednings- og behandlingsgarantien for patienter.

- Jeg har ikke planer om at suspendere behandlingsgarantien, da jeg kan frygte, at det kan få konsekvenser for nogle, hvis deres operation udskydes, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ifølge DR Nyheder.

Han understreger, at man i nogle regioner kan være nødt til at udsætte operationer, så sundhedsvæsnet stadig kan følge med.

Behandlingsgarantien sikrer, at alle patienter kan blive undersøgt eller udredt inden for 30 dage.

Mandag lød det fra Lægeforeningen, at man burde suspendere behandlingsgarantien midlertidigt.

Annonce

Lægeforeningen kommer med forslaget, fordi den mener, at det ville kunne hjælpe hospitalerne, der oplever et stigende pres på grund af coronavirus, ubesatte stillinger og sygeplejerskernes strejke.

- Man er nødt til at udskyde operationer. Man er nødt til at meddele patienterne, at de vil blive opereret eller behandlet på et senere tidspunkt, fordi man lige nu er udfordret på kapacitet.

- Så giver det ikke mening at have en udrednings- og behandlingsgaranti, sagde Camilla Rathcke, der er formand i Lægeforeningen, mandag.

Socialdemokratiet bliver dog bakket op af Venstre.

- Jeg er med på, at der er store kapacitetsproblemer lige nu, men jeg mener ikke, at det er løsningen af sløjfe garantien, siger sundhedsordfører Martin Geertsen (V).

Annonce

- Man skal huske på, at den også er en garanti for, at man kan blive sendt videre til et privathospital, hvis ikke man er blevet behandlet inden for 30 dage i det offentlige.

- Sløjfes behandlingsgarantien, er der risiko for, at man ikke benytter hele kapaciteten i det private, lyder det.

To af regeringens støttepartier, SF og Enhedslisten, sagde mandag, at man var klar til at fjerne behandlingsgarantien midlertidigt.

Professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet (SDU) Jes Søgaard sagde mandag, at det ville give rigtig god mening at sætte behandlingsgarantien ud af kraft for en stund.

Han vurderer, at det kan øge patientsikkerheden, fordi sygehusene er så pressede, som de er nu.

Annonce

Både Region Syddanmark og Region Nordjylland har i løbet af den seneste uge meddelt, at de i varierende grad vil udskyde planlagte behandlinger på hospitalerne.

Også Region Sjælland har meddelt, at regionens hospitaler har aktiveret deres covid-19-beredskab, og at det kan betyde, at planlagte behandlinger kan blive udskudt.

Tidligere i coronapandemien har behandlingsgarantien været sat ud af kraft. Den blev genindført 1. marts.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE