cookie-og-privatlivspolitik
Professor Abronsius (Kim Hammelsvang Henriksen) og hans assistent Alfred (Søren Torpegaard Lund) er parate til at ramme en pæl gennem den skambidte Magdas (Julie Steincke) hjerte, mens kroværten Chagal (Jesper Asholt) er gået under bordet.

2

Billeder

Professor Abronsius (Kim Hammelsvang Henriksen) og hans assistent Alfred (Søren Torpegaard Lund) er parate til at ramme en pæl gennem den skambidte Magdas (Julie Steincke) hjerte, mens kroværten Chagal (Jesper Asholt) er gået under bordet.
Foto: Miklos Szabo

Kultur

Blod på tanden på Det Ny Teater

"Dance of the Vampires".
Manuskript og sangtekster: Michael Kunze.
Musik: Jim Steinman.
Instruktion: Daniel Bohr.
Scenografi: Paul Farnsworth.
Medvirkende: Peter Jorde, Kim Hammelsvang, Monica Isa Andersen, Søren Torpegaard Lund, Julie Steincke, Jesper Asholt med flere.
Det Ny Teater.
Premiere torsdag aften.
01. februar 2020 kl. 06:00 Af Hans Jørgen Møller

Annonce

5 STJERNER

MUSICALANMELDELSE Vampyrer er et hit. De uhyggelige væsener med de grimme tænder hærger i litteraturen, i film, i tv-serier og altså nu også på Det Ny Teater, hvor blodsugerne befolker scenen i kultmusicalen "Dance of the Vampires".

Den er baseret på Roman Polanskis kultfilm "The Fearless Vampire Killers" fra 1967, som var en parodi på den klassiske vampyrfilm. Musicalen blandede uhygge, kærlighed, parodi og humor på en hidtil uset måde, som øjeblikkelig blev en succes, fra første gang den blev opført i Wien i 1997.

Siden har mere end 10 millioner teatergængere verden rundt set "Dance of the Vampires", som har været oversat til 12 forskellige sprog. Nu altså også til dansk i Karen Hoffmanns oversættelse, og den pompøse opsætning, som efterhånden er blevet Det Ny Teaters adelsmærke, skal nok blive set af mange danskere.

Det er historien om Professor Abronsius og hans unge assistent Alfred, som ankommer til en lille landsby i Transsylvanien, fast besluttede på at bevise, at vampyrer skam findes. På den lokale kro, hvor de indlogeres, bliver Alfred straks forelsket i krofatter Chagals unge datter Sarah. Det skal dog senere vise sig, at også den lokale grev Krolock har blod på tanden og er mere end almindeligt interesseret i den naive Sarah.

Hun bliver inviteret til bal på grevens slot, hvor et hav af vampyrer huserer. Og spørgsmålet er nu, om Abronsius og Alfred kan redde Sarah fra greven og hans blodtørstige undersåtter.


Jim Steinman

Scenografien er imponerende, og lyd og lyssætning spektakulær. Og skuespillerne gør det glimrende på baggrund af en handling, som indimellem er en tand for tynd i papirerne. Men "Dance of the Vampires" lever først og sidst på Jim Steinmans pompøse, Wagnerinspirerede rockmusik, som fylder teatret helt ud til den fjerneste krog.

Rockguderne steg ned på Jorden og lagde deres velsignede hænder på Jim Steinman, da han tilbage i 1977 skrev og producerede Meat Loafs nu legendariske album "Bad out of Hell". Den dag i dag er albummet det bedst sælgende debutalbum nogensinde og det næstbedst sælgende album overhovedet.

Samtidig har han skrevet og produceret hits for Celine Dion, Barbara Streisand og Bonnie Tyler. Strofer fra sidstnævntes megahit "Total Eclipse of the Heart" genkendes i flere af sangene i "Dance of the Vampires". Men i det hele taget står der umiskendelig Jim Steinman hen over samtlige sange, karakteriseret blandt andet ved abrupte tone- og temposkift i balladerne.


Solide præstationer

Men musikken gør det jo ikke alene. Der skal være nogle stærke vokaler til at fremføre herlighederne. Og her ved vi jo, hvad Peter Jorde står for med store triumfer i musicals som "The Phantom of the Opera", "The King and I" og mange, mange flere. Lige nu er han vel den ukronede konge på den danske musicalscene, hvilket han cementerer med rollen som Grev von Krolock blandt vampyrerne.

Omkring ham yder Monica Isa Andersen som grevens attråede Sarah og Kim Hammelsvang som Professor Abronsius deres ypperste, mens unge Søren Torpegaard Lund debuterer på Det Ny Teater med en overbevisende præstation som Professor Abronsius' unge assistent Alfred.

Jesper Asholt som kroværten Chagal har svære betingelser i en rolle, som næsten bliver for karikeret, mens Julie Steincke til gengæld stråler som tjenestepigen Magda. Dejligt at se og høre hende i absolut topform, mens vi glæder os til at genopleve hende i årets Nykøbing-revy.

Har man ikke tålmodighed til at vente så længe, er der mulighed for at tage med Klub FT til "Dance of the Vampires" på Det Ny Teater søndag 5. april, hvor der arrangeres tur til en eftermiddagsforestilling.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

Annonce