cookie-og-privatlivspolitik
2021-02-02-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Sygehuset, Hoskiærsvej, Nakskov.
Kunst til en coronatur.
I gården ved Nakskov Sygehus er der et vandbassin med denne lille granit skulptur.
Ukendt.
SPRINGVANDSFIGUR (1987). I bassin ved Nakskov tidligere sygehus.
Snoet granitsten med kugle på toppen. Havekunst fra Radsted Gartneri.

8

Billeder

SPRINGVANDSFIGUR (1987). I bassin ved Nakskov tidligere sygehus. Snoet granitsten med kugle på toppen. Havekunst fra Radsted Gartneri.
Foto: Anders Knudsen

Kunst på gadeplan

Kunst på gadeplan – Nakskov og Dannemare

Springvandsfiguren er fra Radsted Gartneri.
27. juni 2021 kl. 08:30 Af Peter Foersom

Da Nakskov Sygehus fejrede 75 års jubilæum i 1987 fik sygehuset foræret et springvand til det store bassin i gården, fortæller Viggo Vestergaard, som senere blev sygehusdirektør, men dengang var kontorchef.

- Springvandet havde en lille søjle, men det fungerede ikke rigtigt, og patienterne på afdeling 100, 200 og 300 var kede af, at de ikke kunne se, at springvandet sprang.
- Derfor kørte jeg en dag forbi Radsted Gartneri og købte en springvandsfigur til måske 500 kroner. Den kunne monteres på det rør, der allerede var indlagt, og så virkede springvandet til patienternes store glæde, fortæller Viggo Vestergaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE