cookie-og-privatlivspolitik
2021-02-02-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Glentehøjvej, Kragenæs
Kunst til en coronatur.
Dode Kalitten på Glentehøj ved Kragenæs med foreløbig 9 granit søjlesten med ansigter på de 6 sten. Der er stemningsmusik når man står og betragter stenene og udsigten.
Titel: Dodekalitten
Kunstner: Thomas Kadziola.
"DODEKALITTEN" (2010-?).  Skulpturkreds af tolv 7-9 meter høje granitsøjler med udhuggede hoveder under udarbejdelse af billedhugger Thomas Kadziola (f. 1962). Dodekalit betyder "tolvsten" efter græsk. Søjlerne skal stå i en cirkel på 40 meter i diameter på et højdedrag knap en kilometer syd for Kragenæs. Foreløbig er seks færdige, den syvende under hugning og yderligere fire søjler er opstillet i kredsen. Projektet støttes af Fonden "Dodekalitten", som modtager bidrag fra mange sider, både offentlige og private.

9

Billeder

"DODEKALITTEN" (2010-?). Skulpturkreds af tolv 7-9 meter høje granitsøjler med udhuggede hoveder under udarbejdelse af billedhugger Thomas Kadziola (f. 1962). Dodekalit betyder "tolvsten" efter græsk. Søjlerne skal stå i en cirkel på 40 meter i diameter på et højdedrag knap en kilometer syd for Kragenæs. Foreløbig er seks færdige, den syvende under hugning og yderligere fire søjler er opstillet i kredsen. Projektet støttes af Fonden "Dodekalitten", som modtager bidrag fra mange sider, både offentlige og private.
Foto: Anders Knudsen

Kunst på gadeplan

Kunst på gadeplan - Ravnsby Bakker

Dodekalitten har sat Lolland på verdenskortet .
16. maj 2021 kl. 14:40 Af Peter Foersom

Stenkredsen i Ravnsby Bakker syd for Kragenæs har været på forsiden af det amerikanske magasin National Geographic. Den har også fået plads i den moderne rejseguide Lonely Planet, og den har været på tv i Tyskland og Holland og DR og på forsiden af Politiken.

Dodekalitten er blevet verdenskunst, allerede inden den er færdig, og den er blevet sammenlignet med engelske Stonehenge, med figurerne på Påskeøen og med Ales Stene i Skåne. Ikke fordi den ligner, men fordi den er lige så spektakulær.

Og så begyndte det med en pludselig indskydelse fulgt af en løssluppen ideudvikling i et samarbejde mellem billedhuggeren Thomas Kadziola og komponisten Gunner Møller Petersen. Gunner Møller Petersen fandt på navnet og lagde musik til, mens Thomas Kadziola fik et livsprojekt med hammer og mejsel.

I 2017 overtog komponisten Wayne Siegel musikken, der blev underjordisk, uforudsigelig og styret af tidevandet.

Hvis man er heldig, synger lærken utrætteligt ovenover.

Annonce

I den nærliggende Kragenæs kan man se et ungdomsværk af Thomas Kadziola, hugget i 1994 og opstillet på tre ben ved den dengang nye havn.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE