cookie-og-privatlivspolitik
Madens Folkemøde formåede at samle hele mad-danmark på Engestofte Gods, og det er derfor besluttet, at folkemødet skal være en tilbagevendende begivenhed.
Madens Folkemøde formåede at samle hele mad-danmark på Engestofte Gods, og det er derfor besluttet, at folkemødet skal være en tilbagevendende begivenhed.
Foto: Anders Knudsen

Landbrugsnyt

8.000 til folkefest om mad

Danmarks første folkemøde om mad på Engestofte Gods blev en kæmpe folkefest og vender tilbage til Lolland-Falster igen næste år.
13. maj 2019 kl. 10:42 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Madens Folkemøde, som fandt sted i weekenden 10.-11. maj på Engestofte Gods ved Maribosøerne på Lolland, blev en kæmpe folkefest, der samlede flere end 8000 gæster, kokke, fødevarproducenter, madiværksættere, skolebørn og politikere til madoplevelser og debatter om fremtidens madkultur.

Der blev diskuteret klima, dampet asparges i en koblære og drukket lokal rosévin fra Sydhavsøerne og meget mere.

- Vi er simpelthen så stolte over, at vi er kommet så langt med Madens Folkemøde, siger Mette Egeskov, der er næstformand i foreningen Madens Folkemøde og direktør for Engestofte Gods, hvor de mere end 150 debatter, workshops og madevents fandt sted.

- Det har været utroligt at mærke den opbakning fra folk i området, fra de lokale producenter og fra hele mad-Danmark. Vi har kæmpet mange år for at få stablet det her folkemøde på benene, og det er blevet en kæmpe succes, siger hun.

Det bliver bakket op af John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune. Han mener, at Madens Folkemøde er med til at sætte egnen på landkortet, når det gælder fødevarer.

- Det har været fantastisk. Både som landmand og borgmester. Jeg havde allerede kuldegysninger, da vi åbnede Madens Folkemøde, fordi vi har arbejdet med projektet i tre år. Det handler altsammen om at hæve overliggeren for, hvad vi i virkeligheden kan på Sydhavsøerne, og fødevarer er et af vores styrkeområder, siger John Brædder.

På scenerne kunne publikum blandt andet opleve folk som Adam Price, Mette Blomsterberg, og Frank Erichsen fra tv-programmet Bonderøven, og en kæmpe hær af frivillige kræfter var med til at stable det hele på benen.

De mere end 140 frivillige og foreningsfrivillige kom fra EGI, TGB fodboldklub og Maribospejderne/Sct. Georgs gildet.


Kommer igen

Danmarks første folkemøde om mad bliver ikke det sidste. Det siger Kasper Fogh, som er bestyrelsesformand for foreningen Madens Folkemøde.

- Vores ambition var at samle folk for at styrke fællesskabet om dansk mad og starte en vigtig samtale omkring vores fødevarekultur, og det er lykkes, siger Kasper Fogh.

- Det har været skønt at se forbrugere, lokale fødevareproducenter, stjernekokke og politikere sidde til bords sammen og dele debatscener, og det har gjort Madens Folkemøde til noget helt særligt. Det her er bare startskuddet til en tilbagevendende begivenhed, og næste års dato er sat i kalenderen.

Madens Folkemøde afholdes igen den 15. og 16 maj 2020 på Engestofte Gods.
 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her