cookie-og-privatlivspolitik
Der bliver mulighed for at lave medisterpølse af rigtig grisetarm hos brugsuddelerens kone i Andelslandsbyen Nyvang, hvor der er tema om "Gris på gaflen" hen over sommeren.

2

Billeder

Der bliver mulighed for at lave medisterpølse af rigtig grisetarm hos brugsuddelerens kone i Andelslandsbyen Nyvang, hvor der er tema om "Gris på gaflen" hen over sommeren.
Foto: Andelslandsbyen Nyvang

Landbrugsnyt

Bliv klogere på bacongrisen i sommerferien

Andelslandsbyen Nyvang laver igen i år levende børneaktiviteter hele sommerferien, denne gang med historien om bacongrisen.
11. juli 2019 kl. 12:00 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Der skal laves medisterpølse af rigtig grisetarm og steges flæskeporer hos brugsuddelerens kone, som klæder børnene passende på med forklæde og skåneærmer, når det går løs med sommerarrangementet "Gris på gaflen" i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk.

Baggrunden er historien om Danmarks store eksporteventyr af bacongrise til England, der affødte ikke kun velstand, men også en masse overskydende grisekød, som ikke kunne eksporteres. Det måtte danskerne lære at spise, og det lykkedes at ændre vores madvaner drastisk med en af danmarkshistoriens største reklamekampanger, så det danske marked aftog de dele af grisene, englænderne ikke ville have.

- Alle børneaktiviteterne sommeren igennem vil have dansk svineproduktion som tema, og det lyder måske umiddelbart mærkeligt at gøre grise til sommerferiesjov, men netop eksporteventyret har betydet, at vi i Danmark har en righoldig "svinekultur" at trække på til spændende børneaktiviteter. Der skal fodres grise, kastes gris og laves husflid med grisetema, siger arrangør Line Jandoria Jørgensen.

- Eksporten til England gjorde, at vi avlede danske svin 15 cm længere og gav dem et ekstra ribben. Det er en ret vild historie, og reklamekampangen "Gris på gaflen" fik afgørende betydning for datidens madkultur og er en vigtig årsag til, at vi i dag er verdens svinerigeste land med 2,2 svin per indbygger, fortsætter hun.

Gris på gaflen kan opleves alle hverdage i skolernes sommerferie fra kl. 11-15. Adressen er Nyvangs Allé 4 . 4300 Holbæk.

Læs mere på Andelslandsbyens hjemmeside: www.andelslandsbyen.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her