Annonce
Landbrug

En weekend i hestens tegn

Ved sidste års Store Hestedag blev Tinkeren Dalsgaards Last Shadow kåret til Dagens Hest om søndagen. Det var Karin Dalsgaard fra Store Heddinge, der udstillede hesten. Foto: Privat

1.-2. september er hesteverdenen atter samlet til Store Hestedag, hvor man kan komme rundt om alle aspekter ved at have hest. Man kan opleve alle slags heste, shows og blive klogere på heste ved forskellige foredrag. Og hunde er der også masser af.

Store Hestedag er efterhånden blevet lidt et mekka for hesteinteresserede hvert år i september, hvor man kan købe al slags udstyr til sin hest og blive klogere på snart sagt alt ved det at have hest.

Sidste år besøgte 23.031 Store Hestedag, som igen i år også vil have en hundeafdeling, hvor hunde ligesom heste bliver bedømt.

- Hvis der kommer ligeså mange i år som sidste år, så er vi glade, siger Helle Lyngfeldt, ansvarlig for Store Hestedag.

I år er der tilmeldt 260 heste til bedømmelse, men alt i alt vil der på Store Hestedag være mere end 1.000 heste. Og som noget nyt i år vil der også være lusitanoer.

Professionelle hestedommere bedømmer hver dag hestene, som konkurrerer om at blive udtaget til Dagens Hest. Dommerne bedømmer hesten på udssende, bevægelse, soignering og fremvisning. Sidste år blev shetlandsponyen Mignon Telstar, udstillet af Betina Gulmann Petersen fra Roskilde, Dagens Hest om lørdagen, mens Tinkeren Dalsgaards Last Shadow, udstillet af Karina Dalsgaard fra Store Heddinge, der fik den store roset om søndagen.

På Store Hestedag kan man også opleve ridekonkurrencer og opvisninger. Så hvis man er til ridning, hesteagility, kørsel, eller heste i fri dressur, så er Store Hestedag stedet at være 1.-2. september.

Hver dag vises hesteshows, hvor man kan opleve de mange hesteracer i koreograferede showindslag. På Brogårdens Springbane dyster ekvipager mod hinanden. På KDHs-dressurbaner mødes hestene i dressur-konkurrencer. Subaru Cup-finalen afholdes begge dage på terrænbanen. På Ponygames-banen mødes de kvikke ponyer til Sjællandsmesterskaberne, og på Mounted Games-banen mødes de frygtløse til deres konkurrencer. Søndag er der gang i de engelske ponyer under Mountain and Moorland, der konkurrerer i "engelske rideklasser".

Der vil også være såkaldte "clincs", som er små foredrag i ringene om bl.a. tilpasning af sadler, longering - hvordan man træner sundhed fra bunden, ridebaner og islænderridning.

- Vi håber at give publikum en god totaloplevelse af, hvad man kan med heste, siger Helle Lyngfeldt, som også fremhæver de mange boder som et trækplaster.

Hos de mere end 150 udstillere kan man købe udstyr til heste og hunde, men også rigtig meget fritidstøj.

Store Hestedag 2018
Lørdag 1. september kl . 08.00-18.00
Søndag 2. september kl. 08.00-18.00
Adresse: Dyrskuepladsen, Daupvej 19, Roskilde

Store Hundedag

Er man mere til hund end hest, er der igen i år en stor hunde-afdeling med masser af aktiviteter for hundefolket på Store Hestedag. Man kan blandt andet opleve Agility, Lure Coursing, shows og raceudstillinger og præsentationer af mange forskellige hunderacer.

Store Hestedag samarbejder med Dansk Kennel Klub, og 23 forskellige specialklubber viser deres hunde frem.

Man må gerne tage sin egen hund med, og der er mulighed for at få den bedømt. Man kan tilmelde sig på dagen og få en vejledende mundtlig bedømmelse af, hvordan ens hund ville blive bedømt, hvis den havde været tilmeldt en af de officielle klubudstillinger, også selvom det er en blandingsrace.

  • Ved sidste års Store Hestedag blev Tinkeren Dalsgaards Last Shadow kåret til Dagens Hest om søndagen. Det var Karin Dalsgaard fra Store Heddinge, der udstillede hesten. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof