cookie-og-privatlivspolitik
SLY Stripcat 2 leverer et flot strip-till såarbejde direkte i majsstub.

2

Billeder

SLY Stripcat 2 leverer et flot strip-till såarbejde direkte i majsstub.
Foto: PR

Landbrugsnyt

FMR udvider med no-till og strip-till-maskiner

FMR Maskiner udbygger produktsortimentet, så det nu både omfatter den velkendte Mzuri strip-till-maskine og et nyt fransk agentur under navnet Sly.
05. april 2019 kl. 13:02 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Maskinhandleren FMR Maskiner i Nykøbing F. udbygger nu sortimentet med nye no till- og strip-till-maskiner fra Mzuri og Sly.

Sly producerer en række redskaber, men FMR Maskiner vil først og fremmest præsentere de danske landmænd og maskinstationer for to modeller - SLY Stripcat 2 og Sly Boss.

Sly Stripcat 2 er som navnet antyder designet til strip-till-dyrkning med stor rækkeafstand. Den spænder fra 45 - 80 cm mellem rækkerne, så de klassiske danske rækkeafstande for roer, spinat, raps, majs, osv. på 50 og 75 cm ligger pænt inden for spændet.

Det kraftige redskab fungerer ved, at en tallerken placeret forrest gennemskærer materialet på overfladen, derefter kører to fritlæggerhjul, som skubber halm osv. væk fra den stribe, hvori der skal sås. Herefter følger en harvetand, der bearbejder jorden og eventuelt placerer fast eller flydende gødning, voldene jævnes og et pakkehjul bearbejder overfladen af jorden, inden så-enheden kommer, placerer såsæden i den ønskede dybde og rillen lukkes.

Sly Stripcat 2 er ifølge FMR Maskiner ekstremt fleksibel og kan leveres i forskellige udgaver med flere tandtyper og flere forskellige typer "pakkehjul" alt afhængig af jordtype og forhold i øvrigt. Hvis det ønskes, kan hele enheden monteres med et uafhængigt parallelt ophæng med pneumatisk nedadrettet tryk. Trykket kan reguleres fra kabinen.

Selve såenheden kan leveres med to principper. Enten udsås i midten af den blotlagte rille, eller der udsås i begge sider af rillen. En hydraulisk stenudløser er også en mulighed.

Sly Stripcat 2 kan leveres fra 4 til 16 rækker i både liftophængte modeller op til 6,4 meter og bugserede modeller op til 12 meter.


Undercut-tallerken

Sly Boss er oprindeligt udviklet i Australien, hvor rigtigt mange landmænd sværger til no-till under både våde og tørre forhold. I et tæt samarbejde mellem det australske firma Boss og Sly har man modificeret og videreudviklet redskabet til europæiske forhold. En af de helt unikke features er en speciel undercut-tallerken, der har nemt ved at skære ned i jorden og samtidig underskærer den seneste afgrødes rødder, inden såsæden til den nye afgrøde placeres. Det sikrer et optimalt såbed og gør det nemt at "lukke" jorden over frøene, så fremspiringen bliver god og ensartet.

Det meget kraftige redskab er udviklet til no-till med lille rækkeafstand. Den typiske rækkeafstand er 16,7 cm. Redskabet er modulopbygget, så kunderne kan i princippet investere i en tre meter maskine og så lade den vokse i bredden over tid, hvis der er behov for mere kapacitet. Arbejdsbredder på 3, 4, 6, 7,5, 8, 9 og 12 meter er mulige.

Sly Boss kan arbejde med 1, 2 eller 3 tanke til hver sin tallerken/så-række. Det giver bl.a. den fordel, at man samtidigt kan så flere forskellige afgrøder og måske lade den første række så afgrøder, der skal placeres dybt og den næste række arbejde med mindre frø og højere placering.


Center for strip till og no till

Anders Højte, der er produkt- og dyrkningsekspert hos FMR Maskiner, fortæller, at det nye agentur er et skridt videre i FMR's bestræbelser på at blive et slags maskincenter for strip-till og no-till-såmaskiner for hele Danmark.

- Vi vil ikke ud og konkurrere med landbocentrenes konsulenter, men være stedet, hvor interesserede kunder både kan få viden og købe redskaber. Det vil sige, at vi både kan rådgive om hele konceptet med reduceret jordbehandling og selvfølgelig også sælge redskaberne, hvis dyrkningsformen er interessant for kunderne, siger Anders Højte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce