cookie-og-privatlivspolitik
I weekenden er der mulighed for at besøge en økologisk landmand, når der er Økologisk Høstmarked.
I weekenden er der mulighed for at besøge en økologisk landmand, når der er Økologisk Høstmarked.

Landbrugsnyt

Landmænd inviterer til Økologisk Høstmarked

Mere end 80 landmænd over hele landet åbner i weekenden op til Økologisk Høstmarked.
29. august 2019 kl. 14:01 Af Denny Michael Jakobsen

I landbruget er høsten en særlig årstid, hvor resultatet af mange måneders arbejde fejres. Den særlige stemning vil de økologiske landmænd gerne dele med andre. Derfor inviterer de hvert år indenfor til en sensommerdag i økologiens tegn.

Økologisk Høstmarked holdes i weekenden 31. august og 1. september og giver de besøgende en førstehåndsoplevelse af, hvordan de økologiske fødevarer bliver produceret.

Mere end 80 gårde over hele landet har åbnet stalddøren. På Fjordgården I Holbæk er der for eksempel mulighed for at klappe fårene og se fårehundene Aslan og Fanny på arbejde. Børnene kan lege i halmen, og man kan gå en tur på gårdens marker og engarealer ned til Holbæk Fjord. Der vil være forskellige aktiviteter for børn og barnlige sjæle og blandt andet mulighed for at høre et foredrag om permakultur.

På naturplanteskolen I Hedehusene kan man besøge en have med spiselige, klimarobuste bede, ænder og høns, og der er rundvisning med smagsprøver på spiselige blomster og planter i haven.

Til det Økologiske Høstmarked kan man flere steder samtidig klare lidt af ugens indkøb i en gårdbutik, og det er muligt at stille spørgsmål til landmændene.

Annonce

Høstmarkedet er den økologiske branches fælles landsdækkende forbrugerevent, som arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med værter over hele landet. Sidste år valgte 75.000 danskere at bruge en dag på at besøge den lokale økologiske landmand.

På hjemmesiden www.høstmarked.dk kan man få et overblik over åbne gårde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE