cookie-og-privatlivspolitik
Det kinesiske marked for okse- og kalvekød er tilsyneladende ved at åbne sig. Sker det, vil det, ifølge vurderinger i branchen, kunne føre til store noteringsstigninger, siger Lasse Olsen, formand for Danske Slagtekalveproducenter.
Det kinesiske marked for okse- og kalvekød er tilsyneladende ved at åbne sig. Sker det, vil det, ifølge vurderinger i branchen, kunne føre til store noteringsstigninger, siger Lasse Olsen, formand for Danske Slagtekalveproducenter.
Foto: Pressefoto

Landbrugsnyt

Lys forude efter hårdt år hos slagtekalveproducenter

Efter endnu et hårdt år øjner Danske Slagtekalveproducenter nu lysere tider forude. Priserne på foder og spædkalve er faldet, og åbner det kinesiske marked sig op, venter der måske store noteringsstigninger.
16. januar 2020 kl. 06:00 Af Lars Hovgaard

Annonce

- 2019 blev endnu et økonomisk hårdt år for de danske producenter af slagtekalve, konstaterer Lasse Olsen, formand for Danske Slagtekalveproducenter.

- Den hårde tørke i 2018 resulterede i såvel høje foderpriser som høje priser på halm til dybstrøelse. Tilmed faldt noteringen på kalvekød i løbet af 2019, og efterbetalingen fra slagteriet blev også lav, forklarer han.

- Hertil kommer, at vi i 2019 har mærket en betydelig usikkerhed i markedet på grund af den politiske tumult omkring Storbritanniens udtræden af EU. Det spørgsmål er heldigvis afklaret nu, siger Lasse Olsen.

For at føje spot til skade sluttede 2019 af med en genberegning af landmændenes betalingsrettigheder. Konsekvensen heraf blev, at slagtekalveproducenterne mistede i området 100.000 og 500.000 kroner hver.

Tilmed kom der først besked om de reducerede udbetalinger fire uger før, pengene skulle udbetales.

- Ovenpå alt dette er der nu heldigvis udsigt til, at tingene er ved at vende, så vi får mulighed for at tjene penge igen efter en periode, hvor økonomien kun lige har løbet rundt, konstaterer formanden for Danske Slagtekalveproducenter.

- Der er indkøbt foder til mærkbart lavere priser, og spædkalvene er også faldet i pris. Desuden er der udsigt til en højere slagtepræmie fra 2021, hvor den nye reform af EU's fælles landbrugspolitik træder i kraft, uddyber han og fortsætter:

- Mit håb er, at de høje priser på grisekød kan trække noteringen på kalvekød med op. I øvrigt er det kinesiske marked for okse- og kalvekød tilsyneladende ved at åbne sig. Det vil ifølge vurderinger i branchen kunne føre til store noteringsstigninger.

 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her