Annonce
Landbrug

Ny eksport-rekord hos DLF

Foto: Jens Henrik Nybo

Overtagelsen af PGW Seeds har bidraget til DLF's markedsstrategi som førende eksportør i verden.

At dansk kløver- og græsfrø er en eksport succes er endnu engang blevet bekræftet. Sæsonen 2018/19 blev eksportmæssigt det største nogensinde i den danske frøbranche. Med en eksport på over 100.000 tos kløver- og græsfrø blev den gamle rekord fra 2006/07 slettet.

Mere end 95 procent af den danske frøgræsproduktion eksporteres, og det gør Danmark til verdens største indenfor dette felt. Godt 80 procent af eksporten afsættes til EU-landene, hvor de tre største frøforbrugslande, Tyskland, Storbritannien og Frankrig står for omkring halvdelen af den danske eksport.

- 1. maj i år overtog vi markedslederen på den sydlige halvkugle, PGW Seeds, der har virksomhed i New Zealand, Australien, Argentina, Uruguay og Brasilien. Med dette køb har vi konsolideret vores position som en global markedsleder indenfor kløver og græs, og er således den ubestridte markedsleder indenfor vores niche. Sådan indledte formanden for DLF, Christian Høegh-Andersen sin beretning på virksomhedens generalforsamling 29. oktober i Nyborg.

Brug for kloge beslutninger

Formanden kom vidt omkring i sin beretning, herunder ikke mindst omkring klima- og miljødebatten:

- At sætte ambitiøse reduktionsmål er både godt og nødvendigt, fordi mål sætter en retning. Men når målene skal realiseres, bliver det sværere, end det hidtil har været. De næste skridt er store og strukturelle og endnu vanskeligere, også politisk. Det skorter ikke på politisk vilje for at nå målene, og man kan jo blive lidt nervøs for det beslutningsgrundlag, som kommer til at ligge til grund for beslutningerne, påpegede Christian Høegh-Andersen, og tilføjede:

- Jeg tænker blot tilbage på de forhastede beslutninger, som de folkevalgte tog, da alle vores tog skulle køre på diesel og bygges i Italien. Vi står på nuværende tidspunkt ikke med løsningen på alle de tiltag, der skal til for at nå i mål, og hvis man ikke tilrettelægger de næste skridt i omstillingen gennemtænkt og klogt, bliver regningen også denne gang ekstrem dyr, og klimaet og den danske regering bliver taberne, sagde formanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Godt afsæt

Christian Høegh-Andersen afrundede sin beretning således:

- At DLF igen kan slutte året med et historisk højt resultat, vidner om en stærk og dedikeret driftsindsats i hele virksomheden. Vi har med et lager i balance skabt et godt afsæt for den kommende sæson, og vi har leveret konkurrencedygtige priser for frøet til vores medlemmer og konsolideret selskabet. I regnskabsåret har vi fået PGW Seeds med i vores koncern og derigennem styrket vores økonomiske fundament.

- DLF står i dag som den ubestridt største spiller indenfor nichen græs- og kløverfrø med en produktionsportefølje, der spiller i klimaets retning. Det er et udgangspunkt, vi skal og vil udnytte som en del af løsningen for den grønne omstilling. Ledelsesstrukturen og organisationen er på plads, og vi ser frem til at indfri forventningerne de kommende år. Købet sikret også et DLF i udvikling, der gennem forskning og innovation sikrer attraktive og konkurrencedygtige produkter til vores kunder globalt, og samtidig sikre Danmark som en stærk og konkurrencedygtig frønation, sagde Christian Høegh-Andersen.

  • Foto: Jens Henrik Nybo
Annonce
Annonce
Annonce
112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo