cookie-og-privatlivspolitik
Solrød Biogas var showcase for international konference.
Solrød Biogas var showcase for international konference.
Foto: Privat

Landbrugsnyt

Solrød Biogas var showcase for international konference

Inspiration til produktion af grøn energi var målet, da internationale eksperter fra 15 nationer var på rundvisning hos Solrød Biogas. Især den innovative brug af restprodukter fra industrien og stranden gjorde indtryk.
20. januar 2020 kl. 06:00 Af Lars Hovgaard

Annonce

Interessen var ikke til at tage fejl af, da Solrød Biogas for nylig var dansk showcase for den internationale Power ON Gas-konference, der samler 70 eksperter fra 15 europæiske lande til ideudveksling, netværk og diskussion i København.

Der var således fuld koncentration fra de knap 30 internationale eksperter, der var tilmeldt en særlig rundvisning på Solrød Biogas for at høre mere om, hvordan kommunen havde etableret biogasanlægget ud fra parolen "Fra vision til grøn energi".

- Power ON Gas konferencen sætter rammerne for dybdegående tekniske præsentationer og casestudier, hvor eksperter og løsningsudbydere taler om kommercielle strategier for fremtidens biogas og integration af vedvarende energi. Og til sådan en konference er det jo oplagt at vise Solrød Biogas, der er en af de mest innovative biogasanlæg i Danmark, fortæller konferencedirektør Nicolas Nowak fra Fortes Media Group, der er ansvarlig for Power ON Gas-konferencen.

Solrød Biogas repræsenterer nytænkning inden for biogasproduktion, fordi produktionen i stor udstrækning er baseret på brug af restprodukter fra industrien kombineret med gylle fra landbruget og tang fra Solrød strand.

- Danmark er frontløber, når det kommer til grøn omstilling og vedvarende energi. Vi har valgt at bruge Solrød Biogas som showcase, fordi konstruktionen og installationerne er absolut det sidste nye. Og så kan vi virkelig godt lide anlægget, designet, og hvordan det drives - og de restprodukter, der anvendes til at lave biogas. Det er helt i tråd med nul-spildsøkonomien, som vi alle bør være engageret i, fremhæver Nicolas Nowak.

Filosofien bag Solrød Biogas er at genanvende dét, som andre produktioner anser for affald. Restprodukterne genanvendes og omdannes til gas, der bliver til varme og elektricitet hos de omkringliggende familier. Direktøren for anlægget fortæller, at anlægget vil mere end det. Solrød Biogas' ambition er også at være en stemme og inspirationskilde i forhold til vedvarende energi.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her