Annonce
Landbrug

Større millionbeløb til landbrugets Airbnb

Søren Iver Knudsen (tv.) og Anders Knudsen (th.) er iværksætterne bag FarmBackup, som netop har fået en kapitalindsprøjtning på et større millionbeløb. Foto: Peter Prik Larsen

Med en kapitalindsprøjtning på et større millionbeløb vil start up-virksomheden FarmBackup gøre det nemt for landmanden at skabe en rentabel og effektiv virksomhed i landbruget.

Da Søren Iver Knudsen og Anders Knudsen først fik ideen om at bringe deleøkonomi og digitale løsninger til landbruget, havde de nok ikke regnet med, at de blot et par år senere ville stå med en kapitalindsprøjtning i millionstørrelse. Det er ikke desto mindre virkelighed for de to landmandssønner fra Lolland, der står bag virksomheden FarmBackup.

- Vi ser et stort potentiale i at skabe innovative, digitale løsninger til landbruget, og det kan investorerne heldigvis også se markedspotentialet i, siger Søren Iver Knudsen, som sammen med sin bror Anders Knudsen er meget glad for vitaminindsprøjtningen, der muliggør, at FarmBackup konsolideres yderligere.

- Med kapitalindsprøjtningen har vi mulighed for at realisere nogle af de projekter, vi udvikler på lige nu, og så sikrer det selvfølgelig soliditet og sikkerhed over for vores kunder, tilføjer han.

Nøglen til fremtidens landbrug

FarmBackup blev født som en digital platform baseret på deleøkonomi, ligesom fx Airbnb, hvor udlåner eller bytter lejlighed.

Ideen var oprindeligt, at maskinstationen eller landmanden stiller sine maskiner til rådighed for andre på en digital markedsplads. Dermed behøver landmanden ikke selv eje alle de maskiner, man har brug for i et moderne landbrug.

Og det har ramt direkte ind i et behov i markedet, for FarmBackup er hurtigt blevet udbredt i alle hjørner af Danmark og har nu også med stor succes udvidet til både Storbritannien og New Zealand.

Hos FarmBackup har man flere idéer og udviklingsprojekter på tegnebrættet, for der er ingen tvivl om, at digitale løsninger er nøglen til fremtidens landbrug, mener Anders Knudsen.

- Vores mission med FarmBackup er at skabe farm management-systemer, som kan hjælpe landmænd over hele verden med at skabe mere effektive, rentable virksomheder ved hjælp af data og digitale løsninger, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kombination af landbrug og tech

Det er den danske teknologifond, Promentum Equity Partners, der står bag investeringen, og her har man høje forventninger til det, FarmBackup byder ind på markedet med.

At brødrene har haft en opvækst på et landbrug er en af årsagerne til, at FarmBackup kommer til at skabe forandringer i en sektor, der har hårdt brug for det. For det er netop kombinationen af viden om tech og indsigt i landbrug, der skal til, mener Janos Flösser, fond manager hos Promentum Equity Partners.

- Vi har brug for løsninger, der kan forny en meget traditionsbunden branche, som har så stor effekt på os alle sammen - både hvad angår fødevarer, miljøbelastninger og økonomi. Her har de to iværksættere bag FarmBakcup helt særlige forudsætninger, fordi de har et ben i begge verdener, og det er meget inspirerende, siger Janos Flösser, der også selv har en fortid som iværksætter, hvor han blandt andet har stået bag spilsuccesen Hitman.

  • Søren Iver Knudsen (tv.) og Anders Knudsen (th.) er iværksætterne bag FarmBackup, som netop har fået en kapitalindsprøjtning på et større millionbeløb. Foto: Peter Prik Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet