cookie-og-privatlivspolitik
Den sjældne svamp er fundet i skov på Møn.

2

Billeder

Den sjældne svamp er fundet i skov på Møn.
Foto: Privat

Landbrugsnyt

Studerende har fundet sjælden svamp

Holdet var så heldige at finde en svamp, som kun to gange tidligere er fundet på Møn.
18. oktober 2019 kl. 06:32 Af Lars Hovgaard

Annonce

15 lærerstuderende havde en ekstraordinær oplevelse, da de forleden besøgte Fanefjord Skov for at iagttage, hvad man kan finde af planter, dyr og svampe. Og det var især svampene, der var mange af, og holdet var så heldige at finde en svamp, som kun to gange tidligere er fundet på Møn.

Den hedder Herkules-kæmpekølle - og det er noget af en kæmpe. Den er ikke mindre end 15 centimeter høj. Det var holdets lærer, John Andersson, der pludseligt fik øje på svampen. Fundet er senere blevet godkendt på en internetbaseret portal, hvor svampekendere har meddelt, at svampen er korrekt bestemt.

De tidligere fund fra Møn blev gjort i 1956 på Ulvshale og i 2010 i Klinteskoven, så det er første gang, at svampen er indrapporteret fra Fanefjord Skov. Skoven er kendt for sit rige svampeliv, blandt andet fordi der er kalk i jorden, og fordi der i skovens drift tages hensyn til plante- og dyreliv.

Det var derfor, at de studerende havde glæde af at besøge en varieret dansk skov, så de er godt rustede til at kunne undervise skoleelever i forholdene for Danmarks natur.

- Det kan man nemlig ikke lære ved bare at læse bøger. Det skal opleves, føles og mærkes på ekskursioner ude i naturen, siger lektor John Andersson fra Professionshøjskolen Absalon i Vordingborg.

I oktober er der ikke mange blomster i skovbunden, men de studerende kunne få kendskab til forskellige træarter, se på årringe og samle prøver af mos og bregner, som de kan undersøge i laboratoriet på Campus i Vordingborg.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her