cookie-og-privatlivspolitik
Coronakrisen har flere steder kostet arbejdspladser og tomme ordrerbøger. Det behøver det ikke at gøre, mener Dansk Byggeri og Dansk Håndværk. (Genrefoto)
Coronakrisen har flere steder kostet arbejdspladser og tomme ordrerbøger. Det behøver det ikke at gøre, mener Dansk Byggeri og Dansk Håndværk. (Genrefoto)
Foto: Free

Livsstil

Få styr på byggeprojektet under krisen

En del projekter - især udendørs - vil stadig kunne udføres under behørigt hensyn efter myndighedernes anvisninger.
24. marts 2020 kl. 09:03 Af Ritzau

Annonce

En række erhvervsorganisationer har opfordret stat, kommuner og regioner til at fremrykke offentlige byggeprojekter og reparationer.

Og den opfordring gælder også private, lyder det blandt andet fra arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk, der repræsenterer små og mellemstore virksomheder inden for blandt andet byggeri og håndværk.

- Sundheden er selvfølgelig det allervigtigste og førsteprioriteten, siger Dansk Håndværks administrerende direktør, Morten Frihagen.

- Med det in mente er der stadig meget, man kan få udført, hvis både man selv og håndværkeren tager en række forholdsregler og får organiseret arbejdet rigtigt, siger han.

Flere håndværkere har pludselig fået god tid, så har du et projekt, du har gået og udskudt - eller har haft problemer med at finde ledige håndværkere til - så er der en åbning nu.

Morten Frihagen råder til at kigge på udbud og efterspørgsel.

- Vi oplever generelt, at kunderne er prisbevidste. Og det skal de også være nu, siger han.

Helt oplagt er udendørsprojekter som nye fliser i indkørslen, en ny træterrasse, opførelsen af en carport eller et skur, malearbejde, taglægning og ikke mindst reparation af murværk, sprækker og fuger.

Det kunne også være udskiftning af døre og vinduer, foreslår Morten Frihagen og tilføjer, at det beror på en konkret vurdering af projektet, huset og familiesammensætningen.

- Håndværkeren og kunden skal selvfølgelig følge myndighederne og være i dialog om, hvad der er sundhedsmæssigt sikkert og forsvarligt for begge parter, siger Morten Frihagen og understreger, at såfremt der er nogen tvivl, skal man absolut ikke tage nogen chancer.

Hos Dansk Håndværk er meldingen, at der stadig er gang i en lang række private projekter.

Men der er desværre også virksomheder, som ufrivilligt har måtte lukke ned for en tid grundet syge eller karantæneomfattede medarbejdere, mens andre virksomheder selv har valgt at stoppe arbejdet.

Endeligt er der aflysninger foretaget af de private bygherrer selv. Og den del giver ledige hænder, som andre private bygherrer kan benytte sig af.

Hvert opkald er kærkomment og gør en forskel i en af de mange brancher, der er presset af coronakrisen, lyder det fra Dansk Byggeri.

- En del virksomhedsejere står desværre i den overvejelse, om de skal sende medarbejderne hjem, siger Lars Storr-Hansen, der er administrerende direktør for Dansk Byggeri.

- Får de en opgave ind - som noget, du skal have malet eller skiftet ud - så kan det for deres vedkommende betyde arbejde til et par dage. Og det kan udskyde hjemsendelser og i værste tilfælde afskedigelser.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce