cookie-og-privatlivspolitik
Padel er blandt andet karakteriseret ved sine bander. For det første betyder de rent lavpraktisk, at bolden aldrig ryger særlig langt væk - og for det andet kan man bruge dem aktivt og med vilje lade bolden ramme banden, før man spiller den retur. - Det betyder, at man har mere reel spilletid og færre spilstop end tennis og badminton, forklarer instruktør. (Genrefoto)
Padel er blandt andet karakteriseret ved sine bander. For det første betyder de rent lavpraktisk, at bolden aldrig ryger særlig langt væk - og for det andet kan man bruge dem aktivt og med vilje lade bolden ramme banden, før man spiller den retur. - Det betyder, at man har mere reel spilletid og færre spilstop end tennis og badminton, forklarer instruktør. (Genrefoto)
Foto: Stephane De Sakutin/Ritzau Scanpix

Livsstil

Interessen er eksploderet: Prøv kræfter med padeltennis

Den begyndervenlige ketsjersport padeltennis buldrer frem. Læs her, hvorfor du bør prøve kræfter med den stadig mere populære motionsform.
04. april 2021 kl. 08:00 Af Ritzau

Måske er du allerede stødt på spillet "padel", som tidligere blev kaldt "padeltennis".

Ellers kommer du til det fremover.

Sportsgrenen, der kombinerer tennis og squash, er nemlig én af verdens hurtigst voksende.

Og herhjemme er interessen eksploderet i en sådan grad, at nye baner knopskyder nærmest fra uge til uge, fortæller Morten Hedegaard, der er padelkonsulent hos DGI og Dansk Tennis Forbund.

- Vi oplever en enorm interesse. Alene i denne uge har jeg talt med nye tre foreninger, som ville anlægge padelbaner, og som spiller skal man være tidligt ude, fordi der kan være ugers ventetid på de populære baner, siger han.

Annonce

Helt lavpraktisk er padel et ketsjerspil, hvor man spiller to mod to over et net ligesom i tennis.

Banen er omkranset af glasvægge, som bruges aktivt i spillet, forklarer Morten Hedegaard. Det betyder, at man kan være strategisk og lade en bold gå ud og "bande" retur.

- Det giver et spil, hvor der er mere reel spilletid og mindre ventetid på server og forsvundne bolde. Derfor er padel et spil, hvor selv nybegyndere kan føle sig gode fra start, siger Morten Hedegaard.

Samtidig har banderne den fordel, at man får et sekunds længere tænketid, hvis man lader bolden "gå" og hoppe retur.

Det kan være en fordel, hvis man eksempelvis er oppe i alderen og ikke har den hurtigste reaktionstid. Og af samme grund er padel et familievenligt spil.

Annonce

- I tennis er du ude, hvis bolden ryger forbi dig. I padel kan du tage noget tempo ud af spillet og købe dig et sekunds ekstra tid ved at lade bolden ramme banden, siger Morten Hedegaard.

Samtidig er banen helt lavpraktisk mindre.

Derfor vil man ikke komme ud i de samme yderpositioner, som hvis man pisker rundt til tennis eller badminton.

- Så det er et fint alternativ, hvis man er oppe i alderen, og kroppen har tendens til at føles slidt eller mørbanket efter tennis, badminton eller squash, siger Morten Hedegaard.

En anden force er, at sporten er så let tilgængelig, tilføjer Mikkel Nørtoft Magelund, der er leder af Team Bredde & Motion i Danmarks Idrætsforbund.

Annonce

- Det kræver ikke den store teknik, før man kan få et fint spil i gang. Og herfra kan man altid bygge på eller bruge det som løftestang over i andre ketsjersportsgrene, hvis det er ønsket, siger han.

Dermed er padel også egnet for begyndere, børn eller vennepar, som vil have en aktiv formiddag sammen.

www.padelidanmark.dk kan du finde de baner, der er nærmest dig.

Det kræver heller ikke det store udstyrsstykke, og battet kan efterhånden købes i flere byggemarkeder.

- Padel har nærmest haft en eksponentiel vækst. Og vi ved, at tilgængelighed ofte er en nøglefaktor, når en sportsgren bliver meget populær, konstaterer Mikkel Nørtoft Magelund.

Annonce

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce

ANNONCE