cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder

Flere er konstateret smittet med covid-19.
Foto: David Arnholm

Lokal nyt

15 på Lolland-Falster smittet inden for en uge

Der er en stigning i antal smittede med covid-19 på Lolland-Falster den seneste uge.
16. oktober 2020 kl. 11:55 Af Margit Olsen

Annonce

De seneste tal fra Statens Serums Institut fra torsdag eftermiddag viser, at der i de seneste syv dage er konstateret syv smittede i Guldborgsund Kommunes område og 14 i Lolland.

Hvis man kigger tilbage til torsdagens i sidste uge, var der i alt i de to kommuner seks smittede.

Incidentstallet – altså hvor mange der er smittede pr 100.000 indbyggere – viser at Lolland torsdag har tallet 34 og Guldborgsund 14.

Lige siden man påbegyndte test i foråret, er i at 16.175 personer blevet testet i Lolland Kommune og 23.074 i Guldborgsund Kommune. Tallene dækker også over de personer, som er testet mere end én gang.
Der under en procent af de testede, som konstateres smittede.

Kigger man på hvilke aldersgrupper, som er mest ramt af smitte, er det det gruppen af midaldrende og ældre, som ofres ses smittede. På de følgende billeder kan aflæses antallet af smittede i de to lokale kommuner indenfor forskellige aldersgrupper.

Smittetallene for kommunerne i Region Sjælland er generelt for nedadgående. For eksempel i Vordingborg Kommune, hvor der for tre uger siden blev konstateret 11 smittede inden for en uge, er det tal torsdag nede på to. I Slagelse kommune er der samme udvikling, hvor tallene er gået fra 74 til 21 smittede i samme tidsrum.

Faxe Kommune skiller sig ud, idet flere smittede polske håndværkere bor i kommunen, mens de arbejder på byggepladser i København. Tallet er således 47 smittede inden for den seneste uge i kommunen.

Torsdag kunne Statens Serums Institut fortælle, at der var registreret 430 tilfælde af coronasmitte i Danmark på et døgn.

Opdateringen torsdag viste også et stabilt antal indlagte. Der var som om onsdagen talt 104 indlagte med coronavirus. 17 indlagte på intensivafdelinger, og 12 patienter var så syge, at de er tilknyttet en respirator.

Antallet af indlagte har været forholdsvist stabilt siden 9. oktober. I dagene før var tallet oppe at runde 124 som en foreløbig top i antallet af indlagte i efteråret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce