cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Peter Hove Olesen

Lokal nyt

A-affald skyder grøn forskerpark til hjørne

Striden om, hvor atomaffaldet fra Risø skal placeres, skaber nu tvivl om fremtiden for en stor, nærliggende cleantech-forskerpark, Risø Park.
25. marts 2015 kl. 14:10

Annonce

DTU, der er en af hovedkræfterne bag Risø Park, sammen med Roskilde Kommune og Region Sjælland, ønsker nemlig at købe Risø-området af staten, inden man går i gang med en række langsigtede investeringer. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

En afklaring af, hvorvidt DTU kan købe området af staten, har imidlertid trukket ud i flere år. Og nu bliver afgørelsen endnu en gang udskudt.

Dels på grund af uklarhed om fordele og ulemper ved, at staten sælger universiteternes bygninger til universiteterne, men også striden om, hvad der skal ske med atomaffaldet på Risø, spiller nu ind.

Det står fast, efter at uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) i går var indkaldt til samråd i Folketingets klimaudvalg sammen med klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R).

- Udover fastlæggelse af principperne for overgang til bygningsselveje er der også en udfordring i forhold til det radioaktive affald, som lige nu er placeret på Risø. Tidligere har der været arbejdet på en slutdepotløsning, men det næste år kigges der på en såkaldt mellemlager løsning, siger Sofie Carsten Nielsen til DAGBLADET Roskilde.

DTU har ønsket at købe arealerne på DTU campus Risø i årevis. Et ønske, der siden er blevet udvidet til cleantech-erhvervsparken Risø Park, som både Region Sjælland og Roskilde Kommune hver især har investeret flere millioner kroner i.

Hvis DTU ikke kan købe bygningerne kan det i værste fald betyde, at universitetet dropper investeringerne og fremtidsplanerne for sit foresatte engagement i parken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce