cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen/Arkivfoto

Lokal nyt

Afdød kunstner udstiller særligt værk på Lys over Lolland

Billedhuggeren Ingvar Cronhammer, der døde i foråret, skabte inden sin død et kunstværk til Lys over Lolland.
19. juli 2021 kl. 14:05 Af Jakob Poulsen

Kunst- og kulturfestivalen Lys over Lolland, som finder sted fra 20. til 29. august, kan i år fejre 20-års jubilæum. Og som det efterhånden er blevet en tradition, er det igen i år primært Saxkjøbing Sukkerfabrik, der lægger lokaler til.

I år kan Lys over Lolland blandt andet præsentere et ganske særligt kunstværk, skabt specifikt til festivalen af den internationalt anerkendte svenskfødte billedhugger Ingvar Cronhammer, som døde i foråret.

Som et af de sidste værker inden sin død skabte han kunstværket "Blodstille" til Lys over Lolland som en kunstnerisk fejring af festivalens jubilæum, og det kan derfor helt eksklusivt opleves her, fremgår det af en pressemeddelelse fra Lys over Lolland.

Udover Ingvar Cronhammer kan publikum også opleve værker af en lang række andre kunstnere. Det gælder både lokale kunstnere fra Lolland-Falster og internationale gæstekunstnere.

Derudover kan man i Reventlowparken ved Pederstrup på Vestlolland opleve en unik danseforestilling og lyskunst af iscenesættere fra PIVOT samt en særudstilling med smykkekunst af Zarah Voigt.

Annonce

I anledning af 20-års jubilæet har arrangørerne nemlig besluttet at genbesøge nogle af de steder, som tidligere har huset Lys over Lolland, og det omfatter blandt andet Pederstrup. Der vil også være events på Nakskov Havn.

For de musikinteresserede vil der være mulighed for at se og høre Lis Sørensen og Jimmy Jørgensen til en intimkoncert i det gamle pakkeri på den tidligere sukkerfabrik i Sakskøbing, og Michael Falch kommer også for at give koncert sammen med Dét Band.

Du kan læse mere om programmet ved at KLIKKE HER.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE