cookie-og-privatlivspolitik
Arnold Busck-butikken i Nykøbing er ikke med på listen over de, der nu genåbner som Bog & Idé. En forklaring kan være, at der allerede ligger en Bog & Idé i Nykøbing - blot få meter fra den lukkede Arnold Busck.
Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Lokal nyt

Bog & Idé overtager lukkede Arnold Busck-butikker

Boghandlerkæden overtager en række af den konkursramte Arnold Busck-kædes lokaler. Butikken i Nykøbing er dog ikke iblandt.
19. maj 2020 kl. 10:50 Af Jakob Poulsen

Annonce

Der er godt nyt til en del af de danskere, der blev efterladt med et boghandlermæssigt tomrum, da boghandlerkæden Arnold Busck forleden gik konkurs og lukkede stort set alle sine butikker - blandt andet den i Jernbanegade i Nykøbing.

En anden boghandlerkæde - Bog & Idé - fortæller således tirsdag formiddag på sin hjemmeside, at man har overtaget en række af de lokaler, hvor Arnold Busck tidligere lå. Helt konkret drejer det sig om 14 Arnold Busck-butikker, som nu bliver til Bog & Idé.

Butikken i Nykøbing er dog ikke med på listen - måske fordi Nykøbing allerede har en Bog og Idé blot få meter væk i den tidligere BR-forretning i Østergågade lige ved Torvet.

Ifølge en pressemeddelelse fra Bog & Idé er det en gruppe af kædens ejere, som nu har opkøbt godt halvdelen af Arnold Busck-butikkerne i konkursboet.

- Ejerkredsen, der erhverver nye butikker, har udvist stor dedikation til opgaven med at udvide kæden, der for mig at se er en manifestation af troen på konceptet og på de fysiske butikker, siger bestyrelsesformand for Indeks Retail, Michael Meyer, i pressemeddelelsen.

- Bog & idé-kæden har oplevet vækst i de senere år. Denne vækst tror vi på fortsætter nu, hvor kæden står endnu stærkere, tilføjer han.

Ifølge Michael Meyer har man i forhandlingerne været meget optaget af at kunne redde arbejdspladser, og han forventer at kunne udvide medarbejderstaben i Bog & Idé med mere end 200 nye medarbejdere.

Historien melder dog ikke noget om, hvorvidt de alle sammen kommer fra de nu lukkede Arnold Busck-butikker.

- Vi går ydmygt til opgaven. Arnold Busck var en institution for mange bogelskere og med de reaktioner, som konkursen har udløst, har det været tydeligt at mærke, hvor stor en betydning Arnold Busck-kæden har haft – ikke mindst for de ansatte i butikkerne, siger administrerende direktør i Indeks Retail, Marianne Lyngby Pedersen.
De 14 Arnold Busck-butikker, der nu skifter navn og genåbner som Bog & Idé er følgende:

Valby, Valby Torvegade 13, Spinderiet 18

Ballerup, Ballerup-centret

Lyngby, Lyngby Storcenter 54

Helsingør, Stengade 23

Espergærde, Vester Torv 13

Helsinge, Østergade 17 - 19

Birkerød, Hovedgaden 37

Roskilde, Ro's Torv

Haderslev, Apotekergade 13

Sønderborg, Østergade 4

Randers, Raadhusstrædet 2

Ålborg, Bispensgade 10

Aalborg SV, Alborg Storcenter 108

Hjørring, Metropol Østergade 30, 22.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvornår genåbningerne sker.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

Annonce