cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Polfoto, arkivfoto

Lokal nyt

Borgerforslag vil droppe Sundhedsplatformen

Med et nyt borgerforslag vil en psykolog ansat i Region Sjælland forsøge at samle flertal til at udskifte den elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen med et andet system.
12. juli 2018 kl. 07:18 Af Jakob Poulsen

Annonce

Der har fra forskellig side været mere eller mindre heftig kritik af den elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen, siden den blev indført i Region Sjælland i slutningen af året sidste år.

Nu forsøger Flemming Bang Rasmussen fra Roskilde, der er ansat som psykolog i Region Sjælland, sammen med en række andre personer fra sundhedsområdet at komme af med systemet igen. I stedet vil de have indført én landsdækkende patientjournal. Det skriver TV Øst.

Derfor har de oprettet et såkaldt borgerforslag på Folketingets hjemmeside, der går ud på, at Folketinget skal pålægge regeringen at fremsætte et lovforslag, der altså indfører én landsdækkende patientjournal på samtlige landets sygehuse og sygehuslignende behandlingsenheder.

Som det er nu, benytter Region Hovedstaden og Region Sjælland Sundhedsplatformen, mens Region Syddanmark og Region Midtjylland benytter to andre systemer, og Region Nordjylland har købt et modul i det system, som Region Midtjylland benytter.

- Fra Region Sjælland sender vi en hel del patienter til Fyn, hvor der er nogle helt andre elektroniske patientjournaler, og det giver en hel masse bøvl, siger Flemming Bang Rasmussen til TV Øst.

En del af begrundelsen for at fremsætte borgerforslaget går desuden på, at der opleves store problemer med Sundhedsplatformen.

Hvis borgerforslaget skal behandles i Folketinget, kræver det mindst 50.000 underskrifter inden 7. januar 2019, men selvom det når så langt, er det ingen garanti for, at det også bliver vedtaget.

Du kan se hele borgerforslaget her:
https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-01508KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ældre maden 19. februar 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Månedsløn; 4,4 mio. kr. 17. februar 2019 kl. 21.32

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

Annonce