cookie-og-privatlivspolitik
Der kommer ny asfalt i hele vejens bredde - også på cykelstien - eller rettere "cykelbanen", som den type cykelsti benævnes i kommunalt regi. Arkivfoto
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Cykelsti får det glatte lag

- Det bliver sådan, at asfalten på vejbanen bliver lidt lysere i farven end den asfalt, der bliver lagt på cykelstien, siger Nils Rasmussen
14. juni 2019 kl. 11:03 Af Margit Olsen

Annonce

Farveskift

I efteråret blev der lagt ekstra centimeter til cykelstien, og en udvidelse af vejen ved Fuglsang blev etableret, så der også blev plads til buslommer ved stoppestederne omkring museet samt svingbaner ind til museet.

Men en del trafikanter bemærkede efterfølgende, at det færdige resultat ikke var helt optimalt.

Asfalten specielt på cykelstien er noget ujævn, og de gamle striber på vejen, som er malet over ved buslommerne, var stadig tydelige.

Men nu sker der noget. Asfaltarbejdet fra sidste år har sat sig så meget, at det sidste lag kan blive lagt på - og det bliver i fuld bredde på både vejbane og cykelsti.

Arbejdet med at fræse striber af vejen blev indledt i onsdags, så der er klar til asfaltering.- Vi lægger asfalt i hele vejens bredde. Det bliver sådan, at asfalten på vejbanen bliver lidt lysere i farven end den asfalt, der bliver lagt på cykelstien, siger ingeniør i Vej og Park i Guldborgsund Kommune, Nils Rasmussen.

- Forklaringen på farveforskellen er, at når vejbanen har en anden farve end cykelbanen, får det vejbanen til at syne smallere, hvilket gerne skulle få bilister og andre trafikanter på vejbanen til at lette foden lidt fra speederen og overholde fartgrænserne på strækningen, siger Nils Rasmussen.

Når der i løbet af en måneds tid kommer ny asfalt på vejen og efterfølgende nye striber, vil der også blive påmalet piktogrammer med cykler på cykelstien.

Striberne, som markerer buslommerne, er stiplede og indikerer, at det er tilladt at køre gennem buslommerne, når der ikke er nogen bus. Mens striberne mellem kørebane og cykelsti er brede og gennemførte og indikerer, at det er forbudt for trafikanter på vejbanen at benytte cykelstien som ekstra vejbredde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

Annonce