cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Flemming K. Karlsen, arkivfoto

Lokal nyt

DMI varsler kraftig regn og torden over L-F

Der kan falde mellem 30 og 50 millimeter regn frem til tirsdag aften, vurderer DMI.
10. september 2019 kl. 07:10 Af Jakob Poulsen

Annonce

Mandagen sluttede temmelig vådt over dele af Lolland-Falster. Og tirsdag morgen regner det stadig i større eller mindre omfang mange steder lokalt.

Den gode nyhed i den sammenhæng, hvis man ikke er til regnvejr, er, at det nok holder op igen på et tidspunkt. Den dårlige nyhed er, at det næppe bilver i dag.

DMI udsendte mandag aften et varsel om kraftig regn og torden gældende for hele Lolland-Falster fra i aftes, mandag, klokken 18 og helt frem til i aften, tirsdag, klokken 21.

Ifølge meteorlogerne forventer de, at der vil falde mellem 30 og 50 millimeter regn i løbet af den godt et døgn lange varslingsperiode, og regnen kan i perioder være ledsaget af torden.

Det er ifølge DMI et lavtryk tæt ved Bornholm, der bevæger sig langsomt mod nordøst med kurs mod Gotland, som gover os regnen, for i forbindelse med lavtrykket dannes der store mængder nedbør, som især vil falde over den østlige del af landet.

Kigger man lidt mere lokalt på udsigten for en række af byerne på Lolland og Falster, ser udsigten dog knapt så slemt ud.

I eksempelvis Nykøbing, forventer DMI, at der vil falde 15 millimeter frem til ved 19-tiden i dag tirsdag, hvorefter det skulle blive tørvejr, men dog stadig overskyet.

Kigger man på Nakskov, er den forventede mængde regn den samme, men her skulle regnvejret dog stoppe ved 17-tiden. I Maribo kan man vente en anelse mindre regn, og her skulle det være overstået ved 18-tiden.

I Rødbyhavn er billedet nogenlunde det samme som i Nykøbing, og udsigten for Gedser er ikke meget anderledes.

I Hesnæs på det nordøstlige Falster venter DMI kun omkring ni millimeter regn i løbet af dagen. Til gengæld skal vi nok hen til omkring klokken 21 tirsdag aften, før det har regnet af.

Temperaturerne kommer til at ligge omkring 15 grader i dagens løb.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

AF: SIMON HAMPE SØRENSEN

Dannebrog og… 17. januar 2020 kl. 15.58

AF: POUL HANSEN

At tænke sig... 15. januar 2020 kl. 22.27

AF: JOHN WENNERWALD

Flere høreapparater i år 12. januar 2020 kl. 21.27

AF: JOHN WENNERWALD

Børnenes fremtid 05. januar 2020 kl. 17.30

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Det er da en god start 03. januar 2020 kl. 12.44

Annonce