cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: /ritzau/Finn Frandsen/ritzau/

Lokal nyt

Færre ansøgere til ungdomsuddannelser

Når sommerferien slutter skal 8778 nye elever i gang med en ungdomsuddannelse i Region Sjælland. Flest søger Nykøbing Katedralskole og CELF.
20. marts 2018 kl. 08:51 Af Klaus Jaque

Annonce
FAKTA
Ansøgere til Lolland og Falsters ungdomsudannelser, fordelt på gymnasium og uddannelse:

Nakskov Gymnasium:
stx: 53
hf: 95 (54 søger undervisning i Maribo)

Maribo Gymnasium:
stx: 100

Nykøbing Katedralskole:
stx: 183
hf: 48

CELF, Nakskov:
hhx: 8
htx: 19
eux: 3

CELF, Nykøbing:
hhx: 109
htx: 96
eux: 26

VUC Storstrøm:
hf: 39

Kilde: Region Sjælland

Årets søgetal for ungdomsuddannelserne er blevet offentliggjort. 8778 nye studerende har søgt ind på ungdomsuddannelserne i Region Sjælland. Det er godt 100 færre end sidste år, og det kan blandt andet ses på lokale tal.

Nykøbing Katedralskole er sammen med CELF Nykøbing Falster den uddannelsesinstitution på Lolland og Falster med flest ansøgere, nemlig 231. Men Katedralskolen har i år 57 færre ansøgere, fordelt på 52 færre på det almene gymnasie og fem færre på HF.

I Nakskov vælge markant færre valgt det almene gymnasium fra, til fordel for HF-uddannelsen. Næsten hver tredje ansøger fra 2017 har valgt HF i 2018. Værd at bemærke er dog, at ud af 95 ansøgere til HF på Nakskov Gymnasium, ønsker de 54 undervisning i Maribo. På Maribo Gymnasium er det kun muligt at tage en almen studentereksamen, og der er der 100 ansøgere.

- Ungdomsuddannelsen er helt nødvendig, uanset om du gerne vil være faglært, eller drømmer om at ende med en kandidatgrad fra RUC. Derfor er jeg rigtig glad for, at søgetallene holder et højt niveau i Region Sjælland, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand.

De erhvervsfaglige uddannelser i både Nakskov og Nykøbing får en lille smule flere ansøgere. CELF i Nakskov er steget med syv ansøgere, mens 15 flere søger CELF i Nykøbing. Og den fremgang vækker glæde hos regionsrådsformanden.

- Vores virksomheder mangler i den grad faglært arbejdskraft, og behovet bliver endnu større i de kommende år når byggeriet af Femern Forbindelsen går i gang. Derfor er det dejligt, at interessen er stigende for EUX-uddannelsen. EUX kombinerer en faglig uddannelse med gymnasiale fag, så her kan du helgardere dig, hvis du endnu ikke ved, hvilken uddannelse du sigter imod, siger Heino Knudsen.

EUX, eller den Studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med en erhvervsuddannelse, bliver tilbudt på CELF i Nakskov og Nykøbing. 29 søgte ind på studiet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

AF: JOHN WENNERWALD

Fælles selskabsskat – ja tak! 03. marts 2019 kl. 22.08

Annonce