cookie-og-privatlivspolitik
Landdistrikternes Fællesråd havde på Folkemødet inviteret til "udligningsbattle - provins vs. hovedstad" med formand Steffen Damsgaard som vært og med Holger Schou Rasmussen, Michael Ziegler og John Brædder som debattører.
Foto: David Arnholm

Lokal nyt

Forsker: Rapport var makværk

Regeringens forsøg på at justere udligningssystemet byggede på håbløst grundlag.
17. juni 2019 kl. 14:30 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER - Det er det største makværk, jeg har set i nyere tid. Var det lavet på CBS, var det dumpet, for det tog ikke fat på principielle ting, og det var en fuldstændig tåbelig måde at lave sådan noget på.

Sådan lød opsangen fra lektor Lise Lyck fra Copenhagen Business School, da hun på Folkemødet drøftede den afgående regerings kuldsejlede forsøg på at rette op på det stærkt kritiserede udligningssystem, som flytter rundt på milliarder af kroner mellem kommunerne.

"Makværket", hun kritiserede, var en rapport fra Økonomi- og Indenrigsministeriets Finansieringsudvalg, som spillede ud med flere forslag til mulige justeringer. Ingen af dem blev til noget, og rapporten bør kasseres.

- Den gør skade og skaber splid, mener Lise Lyck.

Behovet for at få ændret systemet presser sig dog på. I en debat gentog Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), sit ønske om at få nedsat en uvildig kommission, der gerne må få et par år til arbejdet. Og Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder (G), pressede også på, men for en hurtigere løsning.

Lise Lyck havde flere bud på, hvad der skal gøres.

Læs mere i Folketidendes papiravis mandag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM SOMMER

Ifm. Hver fjerde dansker:… 21. oktober 2019 kl. 14.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

Annonce