cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen/arkiv

Lokal nyt

Forslag skal styrke lokalt elevdemokrati

Lokale elevers stemme skal høres tydeligere, derfor vil Danske Skoleelever dele landet op i flere lokalafdelinger.[/b]
16. april 2018 kl. 11:03 Af Klaus Jaque

Annonce

Danske skoleelever er elevernes egen interesseorganisation. Det skal blive tydeligt for lokale elever, da et forslag ved organisationens generalforsamling lyder at dele de nuværende seks lokalafdelinger op til 17.

- Der er to hovedårsager til, at vi har udarbejdet forsalget. Dels fordi at det er vigtigt for Danske Skoleelever som national forening og interesseorganisation for alle landets skoleelever, at vi har repræsentanter fra alle dele af landet. Men vigtigst er, at vi gerne vil have en struktur, som gør det let for os elever at gå sammen og få indflydelse på den skolepolitiske dagsorden i vores lokalområde, siger Jakob Bonde, formand for Danske Skoleelever.

Lokalt betyder det, at i stedet for at tilhøre region Sjælland, så får Lolland og Falster eget lokalområde.

Der skal stemmes om forslaget ved organisationens generalforsamling i Randers, den 20.-22. april, hvor der kommer 300-500 elever, og formanden håber at der er repræsentanter for alle de nye lokalafdelinger. Vil man som skoleelev med, kan man tilmelde sig helt frem til generalforsamlingens start og det er gratis at deltage.

- Jeg håber rigtigt meget, at der kommer elever fra alle de nye 17 lokalafdelinger, så vi kan få valgt lokalbestyrelser og på den måde styrke det lokale elevdemokrati på blandt andet Lolland og Falster, afslutter Jakob Bonde Nielsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

Annonce