cookie-og-privatlivspolitik
I Stubbekøbing er Bogø-færgen "Ida" omdannet til piratfærge i denne uge. Det er en af efterårsferiens aktivitetsmuligheder.
I Stubbekøbing er Bogø-færgen "Ida" omdannet til piratfærge i denne uge. Det er en af efterårsferiens aktivitetsmuligheder.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Idéer til efterårsferiens afslutning

Skolernes efterårsferie nærmer sig så småt afslutningen. Hvad skal de sidste dage gå med? Få idéer her.
17. oktober 2019 kl. 08:10 Af Jakob Poulsen

Annonce

Vi er vågnet op til en torsdag, der begynder vådt, men hvor det gerne skulle blive tørvejr ud på eftermiddagen eller aftenen ifølge meteorologerne. For nogle er det også så småt ved at nærme sig afslutningen på en uges efterårsferie.

Men ferien er jo ikke helt slut endnu, og efterhånden begynder det måske at blive svært at finde på, hvad de sidste dage skal gå med, inden børnene skal i skole igen, og jobbet atter kalder.

Vi har derfor på folketidende.dks Facebook-side efterlyst forslag til, hvad man kan foretage sig de resterende dage i ferien - og vi har fået mange gode og forskellige forslag.

Et par stykker anbefaler eksempelvis et besøg i Labyrint Lolland-Falster i Toreby, hvor man ifølge labyrintens egen hjemmeside kan få en skøn naturoplvelse og gå på opdagelse blandt store Nordmannsgraner og måske endda sætte sin paratviden på prøve.

George Da Silva Hammer gør opmærksom på, at der er stentroldeværksted på Marielyst Turistinformation i dag torsdag samt fredag.

Peter Larsen anbefaler et besøg på Middelaldercentret, mens Line Maria Olsen gør opmærksom på, at man Valbjerggaard Hestecenter ved Eskilstrup kan leje heste og ponyer til hygge og ridning.

Martin Krum Olsen anbefaler at tage en tur med Museumsbanen mellem Maribo og Bandholm. Fredag køres der eksempelvis med et særligt halloween-tog.

Nina Hedegaard gør opmærksom på, at Krokodille Zoo ved Eskilstrup også har åbent. Og hvis man er på de nord- og østfalsterske kanter, kan man tage en tur med Stubbekøbing-Bogø færgen "Ida", som i denne uge er omdannet til piratfærge med aktiviteter for børn - blandt andet skattejagt på havnen, anbefaler Heidi Laugesen.

Flere brugere anbefaler dog også, at man ikke lægger nogen bestemte planer, men bare giver sig tid til at hygge med en gåtur langs stranden eller bliver hjemme i sofaen.

- Man kunne jo have nattøj på hele dagen og bare være. Man behøver ikke lave noget for, at ferien er udnyttet optimalt. Når man keder sig og laver ingenting, kan man sige, at hjernen "defragmenterer" som en computer, der rydder op. I den proces er man mere kreativ og løser problemer ubevidst. Tag dynerne ind i sofaen og kig op i loftet, kild ungerne og hyggesnak, lyder opfordringen eksempelvis fra Louise Østergaard, og den er hermed givet videre.

Der er givetvis masser af andre gode idéer og forslag til, hvad resten af efterårsferien kan gå med, og du er velkommen til at deltage i debatten i opslaget under denne artikel på vores Facebook-side.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce