cookie-og-privatlivspolitik
Lars Nørholm Nielsen med et billede af en nu konfiskeret brillekobra.

2

Billeder

Lars Nørholm Nielsen med et billede af en brillekobra.
Foto: Jan Knudsen.

Lokal nyt

Jeg skal ikke have flere ulovlige slanger

Tirsdag 5. februar blev flere huse i landsdelen ransaget, da politiet havde grund til at tro, at ulovlige giftslanger befandt sig på adresserne. Her fortæller Lars Nørholm Nielsen fra Rødby om oplevelsen.
06. februar 2019 kl. 14:40 Af Andreas Johansen

Annonce

Det banker på døren hjemme hos Lars Nørholm Nielsen i Rødby. Klokken er cirka 9.30, og bag døren står to betjente med en kendelse, der giver dem lov til at ransage hans hus. I midten af januar fik de et tip om, at der i Lars Nørholm Nielsens hus befinder sig adskille ulovlige og giftige slanger.

Og de har ganske ret. I selve huset er der ingen slanger - det er uforsvarligt, mener Lars, men bag flere låste døre finder politiet adskillige terrarier, der rummer forskellige giftslanger og en enkelt krokodille.

- Efter politiet konstaterer, at jeg har flere giftige slanger, går der nogle timer, hvor vi venter på dyrlægen. Det foregår i god ro og orden, synes jeg, forklarer Lars Nørholm Nielsen.

Flere aflives på stedet

Da dyrlægen ankommer, bliver Lars bedt om at forlade rummet. Et endnu ukendt antal slanger og en krokodille aflives på stedet, da de ikke er sjældne eller interessante at overtage for en zoologisk have i Danmark eller udlandet.

Der er ikke mange krybdyrsentusiaster i Danmark, og via sit netværk har Lars fået nys om, at mange af hans sjældne og eksotiske slanger ender rundt omkring i landet - Randers Regnskov skulle være interesseret i at aftage et par stykker, og det samme hører han, at Vissenbjerg Terrariet er.

Men for Lars er det slut med giftige slanger.

- Jeg skal ikke have flere ulovlige slanger. Jeg har mistet slanger for i hvert fald 50.000 kroner, og der kommer også en bøde i en pæn størrelsesorden, har jeg fået at vide af politiet, fortæller Lars Nørholm Nielsen.

Tilbudt nye slanger
Selvom Lars ikke går og drømmer om at eje ulovlige slanger i fremtiden, har han dog allerede fået tilbudt nye fra flere steder rundt om i Europa, hvor giftslanger er lovlige at holde som kæledyr. Og stod det til Lars, lempede man reglerne i Danmark.

- Et forbud hjælper ikke noget som helst. I mange lande må man, under ordnede forhold, have giftslanger, men i Danmark er det totalt forbudt. Havde man kunne få en tilladelse i Danmark, havde jeg med glæde søgt den, for jeg ville gerne undgå at bryde loven, siger Lars Nørholm Nielsen.

Nu går jagten på en ny bolig, fortæller han. Lars skal have et mindre hus, hvor der slet ikke er plads til slanger eller andre krybdyr.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

AF: LEIF A. JENSEN

Hold kæft, hvor det går,… 08. august 2019 kl. 09.08

Annonce