Annonce
Lokal nyt

Knuth fortæller om splid og øgenavne i Venstre

Marcus Knuth - her sammen med Naser Khader - har været til sit første gruppemøde hos De Konservative. Foto: Benjamin Rugholm

V-folk kaldte ham "Gøgeungen".

LOLLAND-FALSTER Natten mellem torsdag 28. november og fredag 29. november sov Marcus Knuth så dårligt, at han vågnede klokken fire om morgenen. Denne fredag skulle han nemlig fortælle, at han meldte sig ud af Venstre og ind i Det Konservative Folkeparti.

Klokken 8.20 annoncerede han det på Facebook:

"For mig handler politik om at kæmpe for det Danmark, jeg har kært. Derfor har jeg i dag truffet en meget svær beslutning. Jeg har takket af hos Venstre for at fortsætte mit arbejde hos Det Konservative Folkeparti", skrev han.

Inden da havde han dog allerede brugt morgenen på at orientere en håndfuld af de nærmeste.

- Jeg havde en meget svær liste af folk, jeg skulle ringe til fredag morgen, fortæller Marcus Knuth og nævner, at det blandt andre var Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og næstformand, Inger Støjberg, det var svært at fortælle nyheden til.

Hundredvis af beskeder

Men også hans bror, Christoffer Knuth, ringede han til.

- En af dem, der ikke var så svær, var Christoffer, som var en af de første, jeg talte med. Og han begyndte bare at grine og sagde "Marcus, du har da altid været skabs-konservativ", refererer Marcus Knuth.

Efter nogle hektiske dage, hvor han blandt andet har oplevet, at skiftet førte til, at hans Christiansborg-e-mail og -telefon holdt op med at virke, og hans kalender blev ryddet, gør han nu status over reaktionerne. Da først nyheden var ude, væltede de ind.

- Det har været helt fantastisk at se, hvor mange - også fra Venstre - der har ringet og skrevet, at de forstår det og respekterer det. Jeg har fået hundredvis af beskeder, og de har næsten alle reageret positivt. Men selvfølgelig har der også været nogle, der synes, det var ærgerligt, siger han.

Enkelte har nemlig protesteret over, at de stemte på en Venstremand, der nu er blevet konservativ. Men til det svarer Marcus Knuth, at en af de ting, han gik til valg på, var at sikre virksomhederne og landbruget gode vilkår. Blandt andet er han arg modstander af arveafgiften, og den blev et springende punkt for ham.

- Der stod i regeringsgrundlaget inden valget, at vi ville fjerne den, men pludselig skiftede Venstre kurs. Og der tror jeg da, at de landmænd og erhvervsdrivende på Lolland-Falster, der har stemt på mig, synes, den skal helt væk. Der kan man roligt sige, at det er Venstre, der har flyttet sig, og ikke mig, siger han.

En anden vigtig sag for ham har været værdipolitikken. Men her har det ikke været helt klart, hvor Venstre stod.

- Man kan se, at Venstre har været splittet, siger han og nævner, hvordan der for eksempel hurtigt kom en reaktion fra den anden fløj i Venstre, da Inger Støjberg skrev en klumme i B.T. om islam.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kaldt "Gøgeungen"

At hans skifte fik så meget omtale, som det gjorde, overraskede ham.

- Men det varmer jo også ens hjerte, at det er noget, der betydet noget. Og det, der virkelig varmer, er den dialog, Jakob (Ellemann-Jensen, red.) og jeg har haft, siger han og forklarer, at den har været meget respektfuld.

Marcus Knuth noterede sig også, at Søren Pind i en klumme konstaterede, at han - Marcus - "er konservativ med k på. Og det har han altid været".

- Og det er essensen af det: Fik jeg mest ud af at være en konservativ værdikriger hos Venstre eller af at bygge det rigtige konservative parti op? forklarer han.

I den forbindelse lægger Marcus Knuth heller ikke skjul på, at han flere gange har været i konflikt med andre i folketingsgruppen.

- Jeg har internt været i krig med partiet sammen med Inger Støjberg gennem lang tid og er sågar blevet kaldt "Gøgeungen" - og det er Inger også, fortæller han.

Derfor vurderer han også, at skiftet ikke kom som et chok for formanden og næstformanden.

- Inger og Jakob har godt kunnet se nogle af de interne slagsmål, der har været, hvor bølgerne er gået højt, og jeg ikke har ment det samme som partiet, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tordenvejr buldrede

De brydninger er han dog gået stille med - selv overfor baglandet på Lolland-Falster.

Benny Damgaard, formand for Venstre Lolland, og Henrik Høegh Andersen, kredsformand for Venstre i Guldborgsund, blev derfor mere overraskede over hans beslutning, og det er han ked af:

- Skulle jeg have gjort noget anderledes, skulle jeg have inddraget dem tidligere i de store uenigheder, der har været. De var godt klar over, at der var noget, der rumlede, men ikke at det var et tordenvejr, der har buldret de sidste to-tre måneder.

  • Marcus Knuth - her sammen med Naser Khader - har været til sit første gruppemøde hos De Konservative. Foto: Benjamin Rugholm
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp