cookie-og-privatlivspolitik
Tunnelelementfabrikken ventes at skulle producere første element til Femern Bælt-tunnelen fra slutningen af 2023 - og det sidste i sidste halvdel af 2026.
Tunnelelementfabrikken ventes at skulle producere første element til Femern Bælt-tunnelen fra slutningen af 2023 - og det sidste i sidste halvdel af 2026.
Foto: Grafik: Femern A/S

Lokal nyt

Kontrakt underskrevet på tunnelelementfabrik

Femern Link Contractors har skrevet kontrakt til byggeriet af elementfabrik.
04. februar 2021 kl. 09:32 Af Peter Levinsen Hansen

FEMERN Den store tunnelelementfabrik til Femern-forbindelsen er kommet et skridt nærmere.

Femern Link Contractors, FLC, joint venture-selskabet, der står for design og byggeri af sænketunnelen til Tyskland, underskrev i sidste uge kontrakten med det jyske selskab Give Steel om at bygge den store tunnelelementfabrik.

Byggeriet af den omdiskuterede tunnelelementfabrik er så småt begyndt, og Give Steel vil i efteråret støde til byggeriet, fortæller Sébastien Bliaut, der er direktør for FLC.

De gældende miljøtilladelser kræver på nuværende tidspunkt fabrikken revet ned, når elementerne til Femern Bælt er leveret. Der har dog været politisk interesse fra flere sider for at beholde fabrikken og de mange lokale arbejdspladser, den skal bruge, til andre byggeprojekter. Elementfabrikken har blandt andet været på bordet, da transportminister Benny Engelbrecht (S) i sommer nævnte fabrikken i forbindelse med overvejelserne om de fremtidige trafikforbindelser til den planlagte nye bydel i København, Lynetteholmen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gaven som bliver ved at give 16. maj 2021 kl. 22.22

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

Annonce

ANNONCE