cookie-og-privatlivspolitik
Et af mange stridspunkter i balladen om Refa MSK er nu blevet afgjort.
Et af mange stridspunkter i balladen om Refa MSK er nu blevet afgjort.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Landsret afviser kære i varmestriden

Refa Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk A/S får medvind i kæresag.
02. december 2021 kl. 20:10 Af David Arnholm

LOLLAND-FALSTER Sakskøbing Fjernvarmeselskab og Maribo Varmeværk fik intet ud af at kære den afgørelse, skifteretten i Nykøbing 2. juli traf i sagen om Refa Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk A/S. Skifteretten godkendte, at Refa MSK blev taget ud af rekonstruktion, og den afgørelse stadfæstede Østre Landsret i går.

Det skete ved et retsmøde, hvor ingen af parterne var indkaldt til at møde. I stedet blev sagen afgjort alene på baggrund af skriftligt materiale. Kendelsen er kortfattet:

"Landsretten finder, at der ikke foreligger oplysninger om omstændigheder, der giver grundlag for at statuere, at skifteretten skulle have nægtet at stadfæste det vedtagne rekonstruktionsforslag, jævnfør konkurslovens paragraf 13 e, stykke 3 eller 5."

Formanden for Maribo Varmeværk, Flemming Møller Jensen, har ikke umiddelbart kommentarer til landsrettens afgørelse - da Folketidende kontaktede ham i formiddags, havde han nemlig slet ikke hørt om, at den var afsagt. Han og bestyrelsen skal derfor nu til at læse afgørelsen.

Når Maribo Varmeværk og Sakskøbing Fjernvarmeselskab kærede skifterettens afgørelse, var det blandt andet, fordi de argumenterede for, at rekonstruktionen ikke tog højde for varmelovens bestemmelser.

Annonce

- Man kan ikke rekonstruere sig ud af forsyningspligten, argumenterede de to selskabers advokat, Pernille Aagaard Truelsen, som altså mener, at Refa ikke bare kunne komme ud af deres forsyningsaftaler ved at gå i rekonstruktion.

Det aspekt af striden har ikke tidligere været behandlet ved en dansk ret, og det skulle der tages højde for i rekonstruktionsforslaget, argumenterede hun.

Østre Landsret skriver i sin afgørelse ikke om sit syn på det argument, ud over at landsretten altså ikke finder grundlag for at tilsidesætte skifterettens afgørelse.

Et andet stridspunkt i skifteretten handlede om, at rekonstruktionsforslaget efter de to varmeselskabers mening tilgodeså nogle kreditorer på bekostning af andre. Heller ikke den diskussion går landsretten ind i.

Til gengæld skriver den lidt, når det gælder spørgsmålet om rekonstruktør Pernille Bigaard. Hende ønskede de to varmeselskaber afsat, da de mener, at hun er inhabil, blandt andet fordi hun har overladt visse dele af sagsbehandlingen til sin forgænger, advokat Søren Christensen Volder.

Annonce

"Efter de foreliggende oplysninger om advokat Pernille Bigaards opgavevaretagelse som rekonstruktør finder landsretten, at der ikke er grundlag for statuere, at der har foreligget omstændigheder, som kan føre til, at advokat Pernille Bigaard burde have været afsat som rekonstruktør", skriver landsretten, som også afviser, at hun skulle være inhabil.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE