cookie-og-privatlivspolitik
Region Sjælland og regionens kommuner vil nu forsøge at hjælpe de borgere, der har svært ved selv at finde ud af at booke en tid til corona-vaccination.
Region Sjælland og regionens kommuner vil nu forsøge at hjælpe de borgere, der har svært ved selv at finde ud af at booke en tid til corona-vaccination.
Foto: Anders Knudsen/arkivfoto

Lokal nyt

Lettere at booke vaccinationstid

De ældre og mest sårbare borgere i Region Sjælland får nu hjælp til at bestille tid til coronavaccination.
01. marts 2021 kl. 17:50 Af Jakob Poulsen

LOLLAND-FALSTER Systemet, hvor man selv skal gå ind for at booke en tid, hvis man ønsker at blive vaccineret mod corona, har ikke høstet mange roser fra en række af de ældre og deres pårørende, som den seneste tid har forsøgt at bestille en tid.

Blandt andre Ældre Sagen har været ude at kritisere systemet, fordi mange af organisationens medlemmer har svært ved at navigere rundt i systemet og den information, der sendes ud. Samtidig havde man fra myndighedernes side sendt vaccinations-invitationer ud til flere borgere, end der aktuelt er vacciner til.

Men nu er Region Sjælland og regionens 17 kommuner gået sammen om at hjælpe, så flest muligt hurtigt kan få tilbud om vaccination. Aktuelt drejer det sig om de borgere over 85 år samt de over 65 år med pleje og hjælp i hjemmet, som allerede har fået et tilbud om at blive vaccineret, men som endnu ikke har bestilt en tid.

Ifølge en pressemeddelelse fra Region Sjælland drejer det sig om 6.800 borgere i regionen, som nu vil blive kontaktet direkte af kommunerne og få en tid, hvis de ønsker det. Det sker for at undgå, at der er nogen i disse grupper, som fravælger at blive vaccineret, fordi det er for svært at booke en tid.

- Desværre har vi stadig ikke så mange vacciner, som vi kunne ønske, men for mig er det afgørende, at de særligt sårbare borgere i vores region får del i det begrænsede antal vacciner, vi har på nuværende tidspunkt.

Annonce

- Vi vil sikre, at de ikke bliver glemt, før vi går videre til de nye grupper, som Sundhedsstyrelsen nu har åbnet for, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i pressemeddelelsen.

De pågældende borgere vil derfor blive ringet op af deres kommune i løbet af denne eller næste uge. Borgerne vil så få en tid til vaccination fra uge 10 og fremefter.

- Alle borgere skal have tilbud om vaccination, og ikke mindst de ældre og mest sårbare borgere. Vi kender de mennesker, der bor i vores nærområde. Man kan ikke bruge den samme tilgang til alle borgere. Vi er glade for, at vi sammen med regionen kan finde håndholdte løsninger, der passer til den enkelte, siger Niels Hörup, formand for KKR Sjælland, i pressemeddelelsen.

Region Sjælland holdt i øvrigt i fredags generalprøve på massevaccination af borgere. Det skete i Arena Næstved og Holbæk Sportsby samt på regionens akutsygehuse, hvor i alt 5.630 borgere og fronpersonale i kommuner og på sygehuse var inviteret til at komme og blive vaccineret.

Og ifølge en pressemeddelelse fra Region Sjælland gik generalprøven godt.

Annonce

- Det er gået over al forventning, ikke mindst takket være en kæmpe indsats fra alle de medarbejdere, der har været med til at planlægge og gennemføre dagen. Jeg glæder mig til at nærstudere data og erfaringer fra i dag, når resultaterne foreligger, med henblik på at kunne bruge det i den videre vaccinationsplan, siger Trine Holgersen, direktør i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Hvor mange af de borgere der fik tilbuddet, som benyttede sig af det, melder historien ikke noget om.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE