Annonce
Lokal nyt

Millioner til akut-beredskaber og lokale sundhedshuse

Foto: Scanpix/Erik Refner/arkiv

Regeringen og Dansk Folkeparti præsenterer aftale om en sundhedsreform, hvor der også er afsat penge til sundhedsområdet lokalt på Lolland-Falster.

147 millioner kroner til at bygge sundhedshuse for i det kommende sundhedsfællesskab, som omfatter Lolland, Guldborgsund og Vordingborg kommuner.

Fire ekstra amublancer, akutbiler eller akutlægebiler til det område, der i dag omfatter Region Sjælland, samt 300 nye uddannelsespladser til sygeplejerskeuddannelsen på sygehusene i samme område - herunder Nykøbing F. Sygehus.

Samt en passus om, at sygehusene i Nykøbing, Thy og på Bornholm får en form for særlig status på grund af demografien i de pågældende sygehuses områder.

Det er nogle af de lokale hovedelementer i den aftale om en sundhedsreform, som regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om, og som præsenteres for offentligheden tirsdag formiddag.

Aftalen indebærer ifølge Sundheds- og Ældreministeriet også, at Region Sjælland og de øvrige regioner nedlægges og erstattes af fem sundhedsforvaltninger, der skal drive sygehusene effektivt og med høj kvalitet.

En aftale, som Dansk Folkepartis lokale folketingsmedlem René Christensen er godt tilfreds med på Lolland-Falsters vegne.
- Vi skal være rigtigt glade for den her aftale. Mange af vores udfordringer på sundhedsområdet er i forhold til uddannelse, blandt andet fordi der mangler uddannelsespladser, men dem kommer der flere af nu, siger René Christensen.

Han glæder sig også over, at der er afsat penge til at få flere mænd til at uddanne sig indenfor psykiatriområdet, hvilket på sigt kan komme eksempelvis Kofoedsminde i Rødbyhavn til gavn.

Omkring byggeriet af de sundhedshuse, så bliver det ifølge René Christensen de nye sundhedsfællesskaber omkring sygehusene, som skal afgøre, præcis hvor sundhedshusene skal ligge. Byggerierne er dog betinget af en 25 procents medfinansiering fra de lokale kommuner.
- Vi blander os ikke i, hvordan pengene skal fordeles, men de skal gå til sundhedshuse, forklarer han.

Sundhedshusene vil fremover blive noget, mange borgere kommer i kontakt med, fordi de skal løse en del af de opgaver, som sygehusene i dag varetager - eksempelvis omkring det at få taget blodprøver.
- Borgerne vil opleve, at sundhedsområdet kommer tættere på dem, og at der bliver en bedre sammenhæng mellem sygehuse og den efterfølgende pleje, som kommunerne varetager, lyder det fra René Christensen.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er ikke overraskende også godt tilfreds med reform-aftalen.
- Sundhedsreformen er et markant løft af den nære sundhed og trygheden på Sjælland og resten af landet. Aftalen giver et mere lige sundhedsvæsen hvor høj kvalitet, moderne sundhedshuse, flere akutbiler og flere medarbejdere skal sikre god og hurtig hjælp uanset hvor du bor.

- Patienterne på Sjælland vil opleve markante forbedringer - uanset om det er den travle småbørnsmor, den gangbesværede diabetespatient eller den unge med psykiske udfordringer. De vil opleve, at hjælpen kommer tættere på. Hvis det værste sker, at man kommer ud for en ulykke eller rammes af akut sygdom er minutter afgørende. Derfor styrkes akutberedskabet på Sjælland med fire ekstra akutberedskaber. Der bliver kortere mellem de blå blink og det skaber tryghed, siger hun i en pressemeddelelse.

Ifølge Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt indebærer aftalen også et forsøg på at tiltrække flere læger lokalt.

- Det skal være attraktivt at være læge på Lolland-Falster, derfor iværksættes der flere tiltag for at tiltrække praktiserende læger, så der kan sikres store lægehuse med en læge tæt på borgeren.

- I psykiatrien, hvor vi i den grad mangler hænder, sættes der gang i flere projekter for at tiltrække flere mænd til institutioner som Kofoedsminde og Sikringen. Som eksempelvis en hurtigere og mere målrettet assistentuddannelse, siger hun i samme pressemeddelelse.

  • Foto: Scanpix/Erik Refner/arkiv
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo