cookie-og-privatlivspolitik
Søren Pape havde det åbenlyst ganske hyggeligt på Marielyst - fint i tråd med billedet af den rummelige og gemytlige konservative leder.

3

Billeder

Søren Pape havde det åbenlyst ganske hyggeligt på Marielyst - fint i tråd med billedet af den rummelige og gemytlige konservative leder.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Nogle gange er politik også bare tilfældigt

Konservativ leder i medvind til politisk komsammen-snak på Højskolen Marielyst.
31. oktober 2020 kl. 11:34 Af Hans Gandrup

Annonce

MARIELYST - Nogle gange er politik også bare tilfældigt. Det er ikke altid strategi. I politik som i alle andre sammenhænge betyder god kemi mellem mennesker meget.

Sådan lød en af bemærkningerne, da den konservative partileder Søren Pape Poulsen torsdag lagde vejen forbi Højskolen Marielyst til det, der nærmest blev en slags politisk komsammen-snak.

Det passede åbenlyst Pape aldeles glimrende. Og det var næppe heller tilfældigt, at han også fik talt om politik og tilfældigheder og om kemi mellem mennesker.

Begge dele passer fint til det gemytligt rummelige billede af Viborg-politikeren, der til almindelig overraskelse blev sit partis chef i 2014.

Først året efter kom han i Folketinget. I 2016 blev han justitsminister i Løkke-regeringen, der som bekendt endte ret ulykkeligt. Men Pape og partiet fik fremgang ved seneste valg, og medvinden er fortsat i de seneste mange meningsmålinger. Det har også fået mange til at tale om Pape som en mulig blå statsministerkandidat.


Blå leder?

Også de spekulationer fik et rummeligt svar på en våd oktoberdag på Sydfalster.

- Jeg har aldrig sagt, at jeg vil være leder af blå blok, og som mandaterne er, så er det jo klart, at Venstre stiller med statsminister-kandidaten. Men omvendt kan jeg jo ikke for altid afsværge, at det kan blive anderledes. Hvad nu hvis Venstre kommer ud for en nedsmeltning? Eller noget helt andet sker, fastslår Søren Pape.

- Men under alle omstændigheder kan vi ved bare at se på de seneste år konstatere, at intet er sikkert. Meget kan se helt anderledes ud om få måneder. Derfor kan man også være sikker på, at vi i hvert fald ikke håner nogen - det kan komme frygteligt tilbage, tilføjer han.


Ikke klogere

Søren Pape lægger også vægt på, at han kommer godt ud af det med de øvrige partiledere. Og de politiske kolleger generelt.

- Jeg kender jo ikke alle lige godt. Men det er mit klare indtryk, at alle vil det bedste for Danmark. Vi er bare uenige om, hvad det bedste er, lyder den humoristiske karakteristik - som også faldt i god jord blandt de politisk interesserede mødedeltagere.

- Det er vigtigt at huske, at vi politikere jo ikke er klogere end andre. Personligt anser jeg mig selv for sådan hverken særligt dum eller særligt klog. Somme tider når man skal finde folk til at stille op til byråd, Folketing eller andet, møder man bemærkningen "det kan jeg ikke finde ud af". Det passer jo ikke. Det vigtigste er, at man er indstillet på at samarbejde og vise respekt. Og efter vores opfattelse betyder det også, at man er indstillet på at være fleksibel og indgå kompromisser. I politik findes der resultatpartier og ramasjangpartier - de sidste er der åbenbart også et vist publikum til, lyder overvejelsen hos Pape.


Skarpere kanter

Den lidt skarpe bemærkning var trods alt ikke enestående. I løbet af et par timer - så lang tid havde man aldrig haft, da Pape var minister - kom man uhyre vidt omkring i emner. Med bid og humor undervejs.

Et par eksempler:

Om regeringssamarbejdet med Venstre og Liberal Alliance: - For meget tog for lang tid ...

Og om samme regeringssamarbejde og situationen, hvor Liberal Alliance truede med at stemme imod finansloven: - Den periode var nok det tætteste, jeg har været på at begynde at tage stoffer ...

Om skandalen med svigtende ældreomsorg og den såkaldte "Else-sag": - Det havde jo ikke hjulpet med en plejer mere. Det ville bare være blevet dyrere. Plejere uden omsorgsgen og empati som dem her skal ikke på kursus. De skal fyres ...

Om corona-restriktioner: - Noget giver mening. Andet gør ikke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce