cookie-og-privatlivspolitik
"Det Gule Palæ" bliver kommandoposten kaldt.
Foto: Rune Holm Clausen

Lokal nyt

Olsen-Banden-klenodie får sin plads i Gedser

Kommandoposten fra "Olsen-Banden på sporet" har ligget uvirksom hen siden 2010, men dansk og tysk fanklub vil give den nyt liv i Gedser.
30. januar 2015 kl. 07:44 Af Oliver Jensen

Annonce

De jernbanehistoriske bygninger ved Gedser Remise i Gedser kan få selskab af et klenodie fra filmen "Olsen-Banden på sporet", nemlig kommandoposten, Det Gule Palæ, på banearealet ved Hovedbanegården.

Det har Olsen-Bandens danske og tyske fanklubber nu besluttet, skriver TV Øst.

I oktober måned sidste år talte Banedanmark og DSB ellers om at ville rive bygningen ned på grund af dens ringe tilstand. Men går alt efter planen, bliver det ikke sådan.

Der blev efterfølgende en større debat i medierne, og for nylig, den 23. og 24. januar, så den danske og tyske Olsen-Banden fanklub på mulige placeringer af kommandoposten, henholdsvis den Østsjællandske Jernbaneklub i Køge og Gedser Remise, fremgår det af den tyske fanklubs hjemmeside.

- Vi er ved at afveje alle fordele og ulemper til at finde den bedste beslutning, men det bliver ikke nemt, skrev fanklubben i den forbindelse på hjemmesiden.

Ifølge TV Øst faldt valget altså på Gedser, men der går dog et stykke tid endnu, før man rent faktisk kan se Olsen Banden-bygningen i Gedser, påpeger formand Hans Østergaard fra "Bevaringsforeningen Gedser Remise" over for Folketidende.dk.

- Fanklubberne har til udgangen af 2015 til at finansiere en flytning, og det er omkring de to til tre millioner kroner. Så der er et stykke vej endnu, men det er bestemt realistisk, siger Hans Østergaard og tilføjer, at begge fanklubber er optimistiske med hensyn til finansieringen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce