cookie-og-privatlivspolitik

Foto: © Anders Knudsen

Lokal nyt

Peter Madsen flyttet til Falster

Drabsdømte Peter Madsen er flyttet til Storstrøm Fængsel.
31. maj 2018 kl. 09:56 Af Margit Olsen

Annonce

Mens den 47-årige, nu tidligere ubådskaptajn, venter på, at Østre Landsret i september skal udmåle hans straf i september måned er adressen Blichersvej 1, 4840 Nørre Alslev – Storstrøm Fængsel.

Dermed har den livstidsdømte Peter Madsen byttet sin celle i det 123 år gamle Vestre Fængsel ud med væsentlig nyere lokaliteter i Nørre Alslev, skriver Ekstra Bladet.

Selv om Peter Madsen ikke har anket skyldsspørgsmålet, men kun strafudmålingen, er han stadig varetægtsarrestant, indtil ankesagen er slut.

I Storstrøm Fængsel sidder varetægtsarrestanter adskilt fra afsonere, fortæller institutionschef Michael Gjørup til Ekstra Bladet.

- Arrestanterne sidder på forskellige afdelinger rundt omkring i fængslet, men de er som udgangspunkt skærmet fra andre indsatte. Fængslet er så snedigt indrettet, at det kan sektioneres på forskellig vis, så vi kan have afsonere og varetægtsarrestanter i samme bygning. Men de holdes adskilt, siger han.

På Ekstra Bladets spørgsmål om livstidsfanger fremover også skal sidde i Storstrøm Fængsel, hvor det ellers er kutyme, at de sidder i Herstedvester Fængsel, svarer Michael Gjørup.

- Det vil vi også kunne have. Vi kan rumme stort set alle. Vi vil både skulle have livstids- og forvaringsdømte. Men det er ikke at sidestille med Herstedvester. De, som man vurderer, ikke kan profitere af den behandling, Herstedvester Fængsel kan give, sætter man ud på andre institutioner, siger han og tilføjer:

- Vi har selvfølgelig et sundhedscenter med psykiater og læge, men en egentlig terapeutisk behandling sidestillet med Herstedvester kan vi ikke tilbyde.

Hvor Peter Madsen skal afsone når den endelige strafudmåling kommer vides endnu ikke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

AF: JOHN WENNERWALD

Fælles selskabsskat – ja tak! 03. marts 2019 kl. 22.08

Annonce