cookie-og-privatlivspolitik
Politidirektør Lene Frank spørger: - Hvor meget kan man fylde i det offentlige rum?
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Politidirektør: Er det i orden at larme?

I et usædvanligt læserbrev sætter lokal politidirektør spørgsmålstegn ved retten til at larme affødt af mange anmeldelser om soundbokse.
17. juni 2021 kl. 06:40 Af Margit Olsen

De varme sommerdage har ført til en del anmeldelser om ”musik til ulempe”, som det hedder i politisprog, når en patrulje tager ud og optager en rapport over unødig og generende høj musiklarm. I øjeblikket er det ofte de såkaldte soundbokse, som unge mennesker tager med sig hen til et sted, hvor de hygger sig med høj musik. Ofte så højt, at andre føler sig generet.

Den lokale politidirektør lene Frank, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, har nu skrevet et læserbrev med titlen ”Hvor meget kan man fylde i det offentlige rum?”

Her fortæller hun om ikke mindre end 40 henvendelser i sidste weekend fra borgere i den lokale politikreds, som var generet af høj musik fra naboer og genboers haver og fra rekreative områder.

Hun skriver, at hun aldrig har forstået, hvordan man kan mene, at man kan sætte sig på en offentlig strand eller i en park, hvor også andre mennesker opholder sig, og så sætte høj musik på højttaleren.

Lene Frank løfter ikke blot pegefingeren overfor høj musik, men også overfor biler, knallerter og motorcykler, som kan larme meget.

Annonce

- Jeg har heller aldrig forstået føreren af en bil eller motorcykel, som har potentiale til at larme meget, at det nødvendigvis skal ske i områder, hvor mange mennesker færdes, og hvor man i øvrigt typisk alene må køre højst 50 km/t. Hvorfor skal bilen eller motorcyklen lige gasses helt op, så den larmer uforholdsmæssigt meget? Tror føreren, at de tilstedeværende tænker: ”Sikke sejt - og flot, som den kan larme”? I virkeligheden tænker langt de fleste nok: ”Sikken en idiot”!, skriver politidirektøren.

I læserbrevet henviser Lene Frank til virksomheden hifi-klubbens annoncering af soundboks med følgende tekst: ”Bliv blæst bagover af en tsunami af lyd. Dette batteridrevne monster kan spille i evigheder og tage masser af tæsk”. Og den sætning er med i afrundingen af læserbrevet med et citat fra Pippi Langstrømpe: ”Når man er ekstra stærk, har man en særlig forpligtelse til at være sød ved andre”.

Når en politipatrulje bliver sendt ud til et område, hvor der har været anmeldelse om høj musik, bliver soundboksens serienummer og ejer registeret hos politiet. Hvis der sker gentagne anmeldelser om samme anlæg, har politiet mulighed for at konfiskere anlægget.

Læs hele læserbrevet fra politidirektøren herunder.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE