cookie-og-privatlivspolitik
I morgen onsdag skulle have været sidste skoledag for eleverne i 9. klasse. Her er det billede fra sidste års fejring på Sophieskolen i Nykøbing.
I morgen onsdag skulle have været sidste skoledag for eleverne i 9. klasse. Her er det billede fra sidste års fejring på Sophieskolen i Nykøbing.
Foto: Flemming Keith Karlsen/arkiv

Lokal nyt

Sidste skoledag udskudt for de ældste elever

9. klasserne må blive siddende på skolebænken lidt endnu
20. maj 2020 kl. 09:00 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

Mandag kunne de ældste elever fra 6.-9. klasse få lov til at vende tilbage på skolebænken som en del af regeringens anden fase af genåbningsplanen for Danmark.

Var det ikke for udbruddet af coronavirus, ville i morgen være sidste skoledag for 9. klasse, som derefter kunne gå på læseferie inden afgangseksamen.

Men i år er afgangseksamen erstattet af årskarakterer, hvilket også betyder, at 9. klasserne i år bliver siddende på skolebænken lidt længere, end de plejer.

- Der bliver jo ikke nogen læseferie, der er jo ikke nogen prøver. Men selvfølgelig skal de have lov til at markere den sidste skoledag på en eller anden vis, men lige hvordan venter vi lidt fra ministeriet. Skal de i skole efter 15. juni, hvor de har fået deres årskarakterer?

- Skal de ikke det, kigger vi på, om skolerne kan lave noget fælles. Vi vil gerne markere det sammen med dem, vi mangler bare lige at finde ud af, hvordan vi gør det på en god måde, fortæller Brian Brodersen, der er skoleleder på Nysted Skole.

- Så i år får de fri rimelig tæt på sommerferien. Det er der ingen tvivl om, supplerer skolelederen på Sakskøbing Skole, Alex Friis Hansen, der også ser frem til svar på, hvordan dette års dimission skal afholdes.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

Annonce