cookie-og-privatlivspolitik
Sygeplejerskerne strejker for blandt andet at få mere i løn.
Foto: Claus Hansen, arkivfoto

Lokal nyt

Sygeplejerske-strejke breder sig til hjemme-sygeplejen

OPDATERET 14.40: 66 sygeplejersker i Guldborgsund Kommune er blevet udtaget til at skulle strejke fra og med 31. august.
02. august 2021 kl. 11:45 Af Jakob Poulsen og Ritzau

Medmindre der er fundet en løsning på konflikten inden da, så bliver en del af hjemmesygeplejen i Guldborgsund Kommune fra og med 31. august også ramt af sygeplejerskernes strejke.

Dansk Sygeplejeråd (DSR) har mandag udvidet strejken for fjerde gang, denne gang med ialt 315 sygeplejersker.

Blandt de, der er udtaget til at strejke, er ialt 66 sygeplejersker fra Team Nord på Fjordbakken 79 i Nykøbing, Team Syd på Vendsysselvej 45 i Nykøbing, Team Vest i Rådhusgade 2 i Sakskøbing samt en visitations-afdelingen på rådhuset på Parkvej i Nykøbing, fremgår det af den seneste liste fra Dansk Sygeplejeråd.

Hvad det vil få af betydning for den daglige drift, er der endnu ingen oplysninger om.

Faglig konsulent i Dansk Sygeplejeråd, Rasmus Olsen, oplyser dog i en kort kommentar til folketidende.dk, at man i lighed med den varslede strejke på anæstesiafdelingen på Nykøbing F. Sygehus også her vil stille med et nødberedskab. Det vil blive forhandlet på plads med kommunen, inden strejken begynder.

Annonce

Hos Guldborgsund Kommune oplyser leder af Hjemmeplejen og Sygeplejen, Gitte Wennicke, at man hurtigst muligt vil få udarbejdet en nødberedskabsplan.

Kommunen kan derfor endnu ikke udtale sig omkring konsekvenserne for borgerne, men hun understreger, at man vil gøre, hvad der er muligt for at sikre borgerne bedst mulig omsorg under de givne omstændigheder.

Grete Christensen, der er formand i DSR, mener, at det er nødvendigt med en optrapning af konflikten.
- Så længe arbejdsgivere og politikere bliver ved med at stikke hovedet i busken, har vi ikke andre muligheder end at stramme skruen, siger hun til Rizau.

- Derfor intensiverer vi nu strejken yderligere ved at udtage 315 af de sygeplejersker, som hver dag er med til at sikre, at kommunen er klar til at tage over, når patienter udskrives fra sygehuset, siger Grete Christensen.

Årsagen til sygeplejerskernes strejke er utilfredshed med de lønstigninger, som sygeplejerskerne var stillet i udsigt for de kommende år.

Annonce

Et stort ønske fra sygeplejerskerne er at sløjfe tjenestemandsreformen fra 1969. Ifølge dem er den skyld i et lønefterslæb.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE