cookie-og-privatlivspolitik
Lørdag aftermiddag rykkede brandvæsnet ud til brand i byggeaffald ved en gammel brandtomt på Magletving Møllevej i Torrig.

10

Billeder

Lørdag aftermiddag rykkede brandvæsnet ud til brand i byggeaffald ved en gammel brandtomt på Magletving Møllevej i Torrig.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Syv brande og en trafikulykke på Lolland

Travl weekend: To naturbrande, påsat brand i bil, ulovlig afbrænding, skorstensbrand, trafikulykke, brand i pilleovn og en brand i et ubeboet hus ...
22. november 2020 kl. 19:30 Af David Arnholm

LOLLAND Ligesom kollegerne på Falster har brandfolkene på Lolland haft travlt i denne weekend. Udover branden i det ubeboede hus i Flårup lørdag formiddag var indsatsleder Jesper Pedersen og hans folk også i gang flere andre steder.

Det begyndte fredag aften, hvor brandvæsnet to gange blev kaldt til naturbrande i Rødbyhavn. Første gang var 19.16, og 22.43 var den så gal igen ved sportspladsen i Havnegade.

- Vi fik hurtigt slukket det, men da det var anden gang, rekvirerede vi politiet til nærmere undersøgelser, fortæller Jesper Pedersen.


Påsat brand i bil

Klokken 01.36 natten til lørdag var det på Majbølle Rasteplads, der var brand. En bilist på motorvejen havde set et orange skær og undersøgt sagen, og det viste sig, at der var ild i en parkeret bil.

- Man må formode, den var påsat, for der holdt en bil ved siden af med smadrede ruder, så politiet kom ud og optog rapport, fortæller Jesper Pedersen.

Annonce

Han tilføjer, at brandvæsnet hurtigt fik slukket branden i bilen, der dog var totalskadet.

- Den var helt udbrændt, konstaterer Jesper Pedersen.


Ulovlig afbrænding

Næste gang, der var brug for brandvæsnet på Lolland, var lørdag ved 16-tiden, hvor der var udbrudt brand i noget byggeaffald på grunden ved et hus på Magletving Møllevej i Torrig.

Huset på grunden brændte for år tilbage, og ifølge indsatsleder Martin Mikkelsen havde to personer, ifølge eget udsagn, været i gang med at brænde haveaffald af, da ilden pludselig også antændte byggeaffaldet på grunden. Det gjaldt blandt andet noget tagpap og nogle gamle bjælker.

Udrykning fra både Nakskov og Stokkemarke blev derfor sendt til Torrig, hvor brandfolkene lagde skum ud for at sikre, at ilden ikke skulle blusse op igen.

Annonce

Anmelder havde faktisk ringet 114 af to omgange. Første gang for at lade vide, at der foregik noget, som så lidt underligt ud, og andet gang for at sige, at nu var den altså gal.

Da man ikke må brænde byggeaffald af, og da man først må brænde haveaffald af fra 1. december, vurderede brandvæsnet, at der var tale om en ulovlig afbrænding, og både politiet og kommunens miljøvagt blev derfor tilkaldt.


Skorstensbrand

Lørdag aften måtte brandvæsnet så i aktion igen, da beboeren i et hus på Havebyen i Nakskov ved 19.15-tiden meldte om skorstensbrand.

Da brandvæsnet nåede frem, var skorstensbranden gået ud.

- Vi observerede den en halv times tid og konstaterede, at temperaturen var faldende, fortæller indsatsleder Martin Mikkelsen, som tilkaldte en skorstensfejer til at rense skorstenen næste dag.

Annonce

Normalt ville brandvæsnet selv sørge for at rense skorstenen, men har var der tale om en pejs med en pejseindsats, så for at kunne rense skorstenen, ville de først skulle tømme pejsen.

- Det ville lave en masse røg i stuen, fordi der var ild i pejsen. Men vi lukkede for ilten og kvalte ilden, og så kan skorstensfejeren rense skorstenen, fortæller Martin Mikkelsen.


Bilist måtte skæres fri

Ikke længe efter - ved 19.30-tiden - kom en melding om en trafikulykke i krydset ved Nystedvej-Torslundevej ved Holeby. Jesper Pedersen fortæller, at bilisten havde ramt en helle og derefter havde påkørt et vejskilt.

- Det, der gjorde, vi var derude, var, at man ikke kunne åbne døren i førersiden, så han kunne komme ud. Og man turde ikke trække ham over passagersædet, siger han.

Brandvæsnet skar derfor døren af og fik manden ud og over i en tilkaldt ambulance. Hvilke skader bilisten eventuelt har pådraget sig, ved Jesper Pedersen ikke, men han fortæller, at manden var ved bevisthed, og at der ikke var synlige blødninger. Bilen var til gengæld totalskadet.

Annonce

Brand i pilleovn

Natten til søndag kom så weekendens foreløbig sidste opgave, da der ved halv tretiden om natten opstod brand i en pilleovn i en bolig på Hovedgaden i Søllested.

Indsatsleder Martin Mikkelsen fortæller, at ilden fra brandkammeret var brændt tilbage i det kammer, hvor man fylder friske piller på. Brandfolkene fik derfor afmonteret det og slæbt det udenfor, hvor de fik tømt det for piller. Og derudover fik de ventileret huset med en overtryksventilator og tilkaldt Skadesservice.

- Så kunne de vurdere omfanget af røgskaden. Jeg tror ikke, det var i den voldsomme ende, men det må de vurdere, siger Martin Mikkelsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

Annonce

ANNONCE