cookie-og-privatlivspolitik
Sommerens iver efter at købe sommerhus er ikke gået i vinterhi. Lokale ejendomsmæglere kan slet ikke genkende en undersøgelse fra Boligsiden, som viser, at en stor del af de nybagte sommerhusejere skulle have fortrudt købet.

2

Billeder

Sommerens iver efter at købe sommerhus er ikke gået i vinterhi. Lokale ejendomsmæglere kan slet ikke genkende en undersøgelse fra Boligsiden, som viser, at en stor del af de nybagte sommerhusejere skulle have fortrudt købet.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Tal om fortrudte køb ses ikke

Ejendomsmæglere og udlejningsbureau kan ikke genkende resultat af undersøgelse om sommerhuskøb.
29. november 2021 kl. 06:00 Af Margit Olsen

LOLLAND-FALSTER Lokale ejendomsmæglere og sommerhusudlejere kan ikke genkende en undersøgelse fra Boligsiden, som påstår, at en stor del af dem, som under corona-epidemien har købt sommerhus, har fortrudt købet.

I en ny afstemning på Boligsiden svarer 52 procent af de i alt 1.080 deltagere, at de af forskellige årsager har fortrudt deres køb af sommerhus under corona. Nogle svarer, at de allerede har solgt, mens andre overvejer at sætte til salg.

Samtidig viser nye tal, at andelen af de sommerhuse, der er købt under corona og sat til salg igen, er fordoblet i forhold til den tilsvarende periode inden corona.

Det skriver Boligsiden i et nyhedsbrev i denne uge.


Undersøgelse holder ikke

Resultatet af undersøgelsen kan lokale ejendomsmæglere overhovedet ikke nikke genkendende til.

Annonce

Hos ejendomsmægler Askholm i Marielyst siger Therese Juel Askholm:

- Det er absolut ikke vores opfattelse. Der vil altid være sommerhusejere, som efter et stykke tid fortryder deres køb, og forklaringen lyder oftest på, at vedligeholdelsesarbejdet med huset gør, at huset sættes til salg igen. Men sådan tegner billedet sig slet ikke nu.

- Skulle der endelig komme en reaktion fra de mange, som under corona-epidemien har købt et sommerhus, bliver det ikke foreløbigt. Min opfattelse er, at sommerhusejere afprøver livet med en fritidsbolig i mindst et år, før de eventuelt tager stilling til et videresalg. Ligesom vi absolut ikke i øjeblikket oplever, at nye sommerhusejere vender tilbage for at sætte huset til salg igen, fortæller Therese Juel Askholm.


Lidt dæmpet interesse nu

Hos Askholm oplever man grundet vinteren en anelse dæmpet interesse, som er ganske normalt.

- Men vi sælger stadig mange sommerhuse. Også sommerhuse, som vi aldrig når at sætte offentlig til salg, fordi vi stadig har et stort køberkartotek med interesserede købere, forklarer Therese Juel Askholm.

Annonce

Samme melding kommer fra kollegaen Jesper Andersen, som er medejer af EDC i Rødby.

- Hvis der skulle være noget om snakken, at omkring halvdelen af dem, som har købt sommerhus under corona-epidemien, skulle have fortrudt, burde udbuddet af sommerhuse være gået op, men det er stadig nedadgående, fortæller Jesper Andersen.

- Vi mangler sommerhuse til salg og har trods vinter stadig meget travlt med sommerudsalget i området, siger han.


Mangler sommerhuse til jul

Hos udlejningsbureauet Sol og Strand oplever man stadig en stor interesse for at leje sommerhuse.

Hos Kenth Solfjeld, som er bureauchef i Marielyst-afdelingen, er det helt store ønske blot flere sommerhuse til udlejning.

Annonce

- Vi kan mærke, at nogle af dem, som under coronaen har købt sommerhuse, ikke er så villige til at leje ud. Men tendensen er normalt, at efter et ejerskifte kommer udlejning efter et stykke tid på tale igen, fortæller Kenth Solfjeld.

- Her og nu mangler vi sommerhuse til udlejning. Nogle sommerhusejere vælger at lukke deres huse ned for vinteren. Og netop i denne vinter har vi ellers forespørgsler nok. Flere end både før coronaen og sidste jul spørger på sommerhuse i julen og nytåret, forklarer han.

Kenth Solfjeld fortæller også, at sammenligner man bookinger til sommer netop nu med bookninger fra sidste års november, er der allerede stor interesse for sommeren 2022.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE